SEGRE

URBANISME

Desenes de veïns obren la votació de la reforma del centre de Mollerussa

En marxa la consulta popular, en la qual també poden participar 155 comerços

Un dels veïns que va votar ahir a l’ajuntament de Mollerussa.

Un dels veïns que va votar ahir a l’ajuntament de Mollerussa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 8.585 persones empadronades a Mollerussa majors de 16 anys i els titulars de 155 activitats comercials del centre podran participar fins diumenge en la consulta popular que ha organitzat l’ajuntament de la ciutat sobre la reforma urbanística del centre. En concret, els veïns han d’escollir un dels tres projectes proposats: Mollerussa + que mai, de les veïnes de Mollerussa Cristina Clotet i Esther Gatnau (que va quedar primer en el concurs d’idees que va convocar el consistori); Connecta’t del gabinet de Barcelona Estanislau Roca, Joan Florit, Aitor Estévez i Yolanda Olmo i Tapís del valencià Antonio López. Els representants de les tres propostes ja van presentar aquest divendres passat els projectes en un acte que va reunir unes 700 persones a L’Amistat. L’alcalde, Marc Solsona, va qualificar el dia d’“històric, ja que és la primera vegada a la ciutat que s’organitza una consulta popular per a un tema tan important com la transformació del centre”.

La proposta guanyadora es convertirà en el document sobre el qual els serveis tècnics del consistori redactaran els projectes de millora de les places de l’Ajuntament, Major i Manuel Bertrand així com l’avinguda Catalunya, el carrer Onze de Setembre, Santa Cristina, Ciutat de Lleida, Estrella, Ponent i Acadèmia.

El Pla d’Inversió ascendeix a tres milions d’euros i està inclòs al Pla de Barris, per la qual cosa, per rebre una subvenció del 50 per cent, les obres hauran d’estar finalitzades abans del 30 de juny del 2018. El vot pot portar-se a terme al consistori des de les deu del matí fins a les 3 de la tarda i de les 4 a les vuit de la tarda, encara que no amb les tradicionals urnes: els veïns, una vegada ensenyat el DNI i registrats, reben un paper amb un codi QR que els permet votar des d’una tauleta. El vot també es pot dur a terme telemàticament, prèvia inscripció en un registre.

tracking