SEGRE

MUNICIPIS RELIGIONS

Balaguer 'descobreix' la seua comunitat musulmana

Centenars de veïns a la jornada de portes obertes de la mesquita || Per conèixer els costums i tradicions del col·lectiu

La comunitat islàmica de Balaguer va donar a conèixer costums, tradicions i religió.

La comunitat islàmica de Balaguer va donar a conèixer costums, tradicions i religió.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Centenars de veïns de Balaguer van respondre aquest diumenge a la crida de la comunitat islàmica de la localitat, que va organitzar una jornada de portes obertes a la mesquita i va mostrar als visitants els costums i tradicions del Marroc i altres països àrabs.

Allà van trobar demostracions sobre com es prepara el cuscús, degustacions de te i pastes, tatuatges temporals amb henna i van veure els seus noms escrits amb cal·ligrafia àrab, de mans de dos joves descendents d’immigrants, nascudes a Catalunya i que havien après la cal·ligrafia àrab a la capital de la Noguera.

Nombroses persones van visitar la mesquita i van formular preguntes sobre l’islam, mentre que el dinar popular va reunir prop de mig miler de persones, segons els organitzadors. Els visitants van poder veure la recreació d’una boda àrab i una altra berber, mentre que una parada oferia a dones fotografiar-se amb un vel sobre els cabells sota el títol “Posa’t guapa”. La jornada es va iniciar cap a les 11.00 i havia d’acabar a les 15.00 h, encara que els organitzadors la van prolongar fins a les 17.00 h, davant d’una afluència de públic superior a les expectatives. Van assistir-hi representants de l’ajuntament i del consell de la Noguera.

tracking