SEGRE

HABITATGE LLOGUER SOCIAL

Els bancs han cedit 150 pisos a Lleida a la Generalitat per destinar-los a lloguer social

Són un 7% dels 2.209 que Governació ja té a disposició per acords amb les entitats || El registre d’habitatges buits va xifrar en 4.872 els de Ponent l’any 2016, gairebé tots de titularitat bancària

El barri de Sant Pere de la Seu, on se situen alguns pisos cedits a la capital de l’Alt Urgell.

El barri de Sant Pere de la Seu, on se situen alguns pisos cedits a la capital de l’Alt Urgell.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entitats bancàries han cedit a la Generalitat 149 pisos en diferents comarques de Lleida que estaven deshabitats per a la seua utilització com a vivendes de lloguer social, una xifra que contrasta amb els prop de 5.000 habitatges que, amb dades del desembre, es calcula que els bancs tenien buits a finals del 2016 a les comarques de Ponent i el Pirineu. Fonts de la conselleria de Governació van assenyalar que en el conjunt de Catalunya la Generalitat ha firmat acords amb diversos bancs per a la cessió de fins a 3.960 habitatges (dades fins al passat 7 de març), dels quals té efectivament a la seua disposició un total de 2.209 i, d’aquests, un 7% s’ubiquen a les comarques de Lleida.

El departament va avançar, a més, en resposta a preguntes del grup de Ciutadans, que 1.670 dels habitatges cedits (la major part, un 55,78%) han requerit algun tipus de reforma, per a la qual cosa els bancs han hagut d’invertir més de 3,7 milions d’euros. Del total de pisos cedits, un 68% ja estan legalment habitats, mentre que un 32% es troben en obres o pendents de reformes i una part poc significativa (18 de 2.209) són ocupats il·legalment.

A Lleida, la majoria d’habitatges se situen a la capital, però també en altres ciutats diverses, mentre que els bancs han acordat també convenis de gestió amb nombrosos ajuntaments. Per exemple, a la Seu d’Urgell, el consistori disposa de quatre pisos cedits per entitats bancàries destinats a lloguer social. Anna Vives, regidora d’Atenció a les Persones, va explicar ahir que els quatre es troben actualment habitats i dos estan a disposició de l’ajuntament. Els altres dos es troben a la seua disposició des de l’any passat i després de ser reformats es van entregar a respectivament a dos usuaris en bones condicions.

tracking