SEGRE

PERSONAL

Cent bombers voluntaris de tot Lleida s'ofereixen al parc del Pont de Suert

Han sigut clau per evitar que tanqués

Alguns dels bombers que ahir van fer guàrdia al Pont de Suert.

Alguns dels bombers que ahir van fer guàrdia al Pont de Suert.ASBOVOCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’un centenar de bombers voluntaris de tot Lleida s’han ofert per cobrir les guàrdies al parc de bombers del Pont de Suert.

Aquest dimarts, per exemple, van acudir a la capital de l’Alta Ribagorça efectius dels parcs de Tremp, Organyà i les Borges Blanques, segons va explicar Josep Maria Alcalà, president de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca). “Aquest oferiment desinteressat per part de molts companys ha sigut clau perquè el parc no tanqués portes el 30 de juny”, va afegir Alcalà.

Interior va arribar a un acord i un compromís consensuat fins al 31 d’agost per garantir la cobertura del parc amb un mínim de tres bombers voluntaris, un del parc del Pont i dos de la Regió d’Emergències de Lleida, a banda del suport puntual de funcionaris.

La plataforma Volem Bombers de l’Alta Ribagorça (que va organitzar manifestacions per evitar el tancament), el consell comarcal i els ajuntaments van valorar de manera positiva l’acord.

Veïns i administracions veuen positiu l’acord, mentre que els sindicats diuen que és “il·legal”

Tanmateix, els sindicats de Bombers van denunciar dilluns que l’acord és una decisió “il·legal i irresponsable” per part de la direcció general d’Emergències (vegeu SEGRE d’aquest dimarts) al considerar que els voluntaris “hauran d’obrir el parc 24 hores com si fossin professionals” per la qual cosa “es transgredeixen totes les normes bàsiques de funció pública, voluntariat i relacions laborals”.

Interior no va fer cap tipus de valoració i des d’Asbovoca van afirmar que “hem de treballar tots junts i en la mateixa direcció per assolir la millor solució possible”. El parc del Pont de Suert és l’únic que hi ha a la comarca i el seu futur podria passar per ser mixt amb funcionaris i voluntaris.

tracking