SEGRE

ESNOTICIA

La Urbana d'Alcarràs denuncia la Guàrdia Civil per haver fet una pintada contra Puigdemont

La Urbana d’Alcarràs denuncia la Guàrdia Civil per haver fet una pintada, en gallec, contra Puigdemont || El ple de Cervera titlla d’“indigne” el comportament del rei

La Urbana d'Alcarràs denuncia la Guàrdia Civil per haver fet una pintada en gallec contra Puigdemont

La Urbana d'Alcarràs denuncia la Guàrdia Civil per haver fet una pintada en gallec contra PuigdemontMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Local d’Alcarràs va denunciar aquest dilluns una pintada que va fer la Guàrdia Civil de matinada a la calçada de la carretera de Vallmanya, en la qual es llegeix “Puigdemont, nunca mais”, segons l’atestat de la Urbana.

Els agents estaven fent un recorregut de vigilància antirobatori quan van veure, a l’altura del quilòmetre 7,5, un cotxe amb els llums apagats i amagat darrere d’un arbre. Van decidir girar cua i van observar les bandes reflectores d’un cotxe de la Guàrdia Civil, per la qual cosa van decidir marxar, tot i que van girar per preguntar què feien, moment en el qual el vehicle va arrancar i els va saludar amb els llums llargs. A l’arribar a la zona on la Guàrdia Civil estava estacionada, van comprovar que s’havia pintat una bandera espanyola amb la referència al president.

L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra (ERC), va qualificar els fets de “surrealistes”. Per aquest fet i els que es van registrar l’1-O, ha remès una carta a la Guàrdia Civil per trencar relacions institucionals amb aquest cos, “encara que no amb els agents que viuen a la població des de fa anys”, va dir. A més, remetrà l’informe al Govern català, titular de la carretera, perquè prengui mesures.

La resposta de la Guàrdia Civil a Twitter:

D’altra banda, la Paeria de Cervera va aprovar ahir una moció que “denuncia el comportament indigne del rei Felip VI amb el poble de Catalunya” en el discurs del dia 3, demana “que renunciï al títol de comte de Cervera” i rebutja “qualsevol vincle de la ciutat amb la Casa Reial”. S’ha de recordar que el 2016 ja va ser declarat no grat i se li va demanar que rebutgés el comtat. La CUP va anar més enllà i va demanar la retirada dels símbols monàrquics de la ciutat. Al seu torn, Antonio Delgado, membre del grup no adscrit, va manifestar el seu suport a la moció, perquè “semblava més un portaveu del Govern que el rei”. El ple va aprovar altres mocions: una de rebuig de l’actuació policial l’1-O; una altra per a la retirada del carrer Duc d’Ahumada, fundador de la Guàrdia Civil, del qual la ciutadania escollirà el nou nom, i una tercera per donar suport al Parlament.

La pintada contra Puigdemont a la carretera de Vallmanya.

La pintada contra Puigdemont a la carretera de Vallmanya.

tracking