SEGRE

Es manté el tall de l'N-145 a la Seu d'Urgell, on volen passar la nit

Les protestes han afectat una quinzena de vies lleidatanes

Arriba més gent al tall de l'N-145 a la Seu d'Urgell

Tallen accessos a Lleida ciutat i diverses carreteres per la vagaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els piquets de la vaga general, convocada aquest dimecres per reclamar la posada en llibertat dels exconsellers i els Jordis, han tallat diversos punts de la xarxa viària lleidatana. Així, al matí han col·lapsat accessos i sortides a Lleida ciutat, com la rotonda del cementiri.

Al llarg del dia s'han arribat a tallar una quinzena de carreteres, com l'N-230 a Alfarràs; l'A-2 a Granyanella i Castellnou de Seana; l'A-2 a Cervera en sentit Lleida; la C-12 a Menàrguens i a Balaguer; la C-14 a Ponts; l'N-145 a la Seu d'Urgell, l'N-230 a Vilaller; l'N-240 a les Borges Blanques i Juneda; l'L-200 a Miralcamp; la C-12 a Maials; la C-22 a Almacelles, i la C-45 a Seròs.

A les 18.00 hores, els manifestants del piquet de l'A-22 a Almacelles han decidit aixecar el tall davant l'arribada d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra:

Així, aquest vespre només queda restringida la circulació a l'N-145 a la Seu d'Urgell, on continua arribant gent i els manifestants volen mantenir el tall de la carretera durant tota la nit. De fet, alguns han portat sac de dormir.

A Lleida ciutat, a tres quarts de deu del matí un piquet ha tallat la rotonda de l'Agustí Mestre, a l'LL-11, i passades les 11.00 h, la rotonda dels insitituts, al passeig de Ronda.

Les protestes també han afectat serveis dels trens de Rodalies a Barcelona i la via de l'AVE a l'estació de Girona.

La xarxa de carreteres en el conjunt de Catalunya ha presentat cues quilomètriques en moltes de les seves principals artèries, com l'A-2, l'AP-2, l'AP-7, la B-20, la C-31 o la C-32, per l'acció en uns seixanta punts viaris de piquets que secunden la vaga general convocada pel sindicat Intersindical-CSC.

L'acció de manifestants també ha provocat talls de trànsit i congestió en la circulació a la ciutat de Barcelona, en vies com la Ronda Litoral i la Ronda de Dalt, l'Avinguda Diagonal, la Gran Via i l'Avinguda Meridiana, on grups de piquets han ocupat intermitentment la calçada, que ha causat moments de tensió amb alguns conductors.

Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), cap a les 8:30 hores del matí es registraven 15 quilòmetres de retencions en l'A-2 a l'altura de Sant Joan Despí (Barcelona)

La vaga general ha estat convocada pel sindicat minoritari Intersindical CSC, al que han donat suport altres centrals com USTEC, majoritària entre els docents, i associacions independentistes com Òmnium Cultural i ANC han cridat a dur a terme una "aturada de país". Els dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT, s'han desmarcat de la convocatòria de vaga general.

Per la seva part, la Taula per la Democràcia, que reuneix a les entitats sobiranistes ANC i Òmnium Cultural, a CCOO i UGT de Catalunya, així com a les patronals Cecot i Pimec, entre altres entitats, ha organitzat mobilitzacions a tot el territori per reclamar la llibertat dels activistes independentistes i els exconsellers empresonats.

Més informació de les incidències viàries

Tall al peatge de l'AP-2 a Lleida

Els piquets tallen accessos a Lleida ciutat i diverses carreteres

Marxa lenta a l'N-240 a l'atura de Margalef

Els piquets tallen accessos a Lleida ciutat i diverses carreteresMagdalena Altisent

Membres del Comitè de Defensa de la República a Lleida, reunits a les 8 del matí al Barris Nord.

Els piquets tallen accessos a Lleida ciutat i diverses carreteresLleonard Delshams

tracking