SEGRE

EDUCACIÓ INCIDÈNCIES

L'institut Terres de Ponent de Mollerussa, sense calefacció

Des de fa quinze dies, la incidència afecta 350 dels 450 alumnes i les classes arriben a estar a 12 graus || Queixes d’alumnes i pares, mentre que la solució podria endarrerir-se una setmana més

Alumnes de l’institut Terres de Ponent, ahir a la sortida del centre al migdia.

Alumnes de l’institut Terres de Ponent, ahir a la sortida del centre al migdia.XAVI FARRENY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Uns 350 alumnes d’ESO i Batxillerat dels 450 que estudien a l’institut Terres de Ponent de Mollerussa assisteixen a classe des de fa dos setmanes abillats amb més jaquetes de l’habitual i fins i tot amb mantes perquè la calefacció no funciona. Aquesta situació es deu a les obres de substitució del sistema de climatització del centre educatiu, per passar de les calderes de gasoil a subministrament amb gas. La incidència ha coincidit amb la caiguda en picat de les temperatures, que a Mollerussa van assolir ahir a la matinada els 3,7 graus negatius. La previsió és que la incidència no se solucioni fins al divendres de la setmana que ve, segons fonts del centre. El centenar d’alumnes de l’institut que no han resultat afectats reben classe en un altre edifici, que compta amb un sistema de bomba de calor.

El director del Terres de Ponent, Joan Ferran, va explicar ahir que els treballs d’instal·lació de les dos noves calderes van finalitzar el mes d’agost passat i només faltava la connexió amb la xarxa de subministrament, un treball que la companyia Gas Natural encara no ha finalitzat.

L’operadora va iniciar les obres de connexió la setmana passada amb la previsió de finalitzar-les al cap de pocs dies però finalment s’han retardat per la complexitat dels treballs. Ferran va lamentar la “falta de previsió de la companyia i el retard en l’inici de les obres”. Davant d’aquesta situació, amb temperatures en algunes de les aules afectades de fins a 12 graus, el col·legi va instal·lar ahir una trentena de radiadors d’oli, un per cada classe grupal, com a mesura provisional fins que se solucioni la incidència. Ferran va indicar que les famílies dels alumnes afectats estan informades de la situació després de rebre dos circulars via correu electrònic. En la primera es detallava la incidència i es recomanava abrigar els fills mentre s’espera la solució. La segona nota informativa la van rebre aquesta setmana i informava de l’evolució de la incidència i la previsió d’execució dels treballs de la companyia.

Alguns dels pares dels escolars consultats ahir es mostraven resignats, però d’altres, visiblement molestos “perquè afecta la salut dels nostres fills”, explicava un d’ells. “Estan morts de fred i alguns no es treuen ni l’abric a classe”, assenyalava una altra de les mares, irritada per la falta de previsió en la planificació de les obres, perquè “hi havia temps més que suficient per haver-les fet abans”.

tracking