SEGRE

TURISME TRANSPORT

Alguaire rep a la fi esquiadors del Regne Unit, dels quals uns 300 aniran a Baqueira

Neilson preveu un increment del 5% en el nombre de passatgers aquest hivern, que arribarà als 11.500 || Els primers vols havien d’aterrar el 21 de desembre, però es van desviar a Reus per la boira

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’aeroport d’Alguaire va rebre ahir els primers 720 esquiadors del Regne Unit de la temporada, que van arribar en els quatre vols programats pel turoperador britànic Neilson, dos al matí des de Manchester i Londres-Gatwick i dos més a la tarda des d’East Midlands i Londres-Stansted. Els vuit avions britànics que havien d’arribar Lleida el 21 i 27 de desembre es van desviar a Reus i al Prat a causa la densa boira a Alguaire, ja que no podien aterrar per la mala visibilitat. El responsable de Neilson a la zona, Iain Archer, va explicar ahir que la previsió per a aquesta temporada de vols d’hivern que acabarà al març és augmentar en un 5 per cent el nombre de passatgers de la campanya passada i arribar als 11.500, dels quals uns 300 aniran a esquiar a Baqueira, perquè la major part té com a destinació les pistes d’Andorra. Archer va apuntar que el nombre d’esquiadors que opten per l’estació de la Val d’Aran ha anat creixent en cada temporada, perquè a la primera (la 2011-2012) van ser uns cinquanta.

Pel que fa a la boira, Archer va assenyalar que “els últims anys, en les primeres arribades ens hem trobat amb problemes de boira”, encara que “hi ha una bona col·laboració” amb Aeroports de Catalunya i Aena, cosa que permet que els canvis d’última hora no provoquin greus perjudicis als passatgers. Els avions des de Palma de Mallorca d’Air Nostrum del 22 i 24 de desembre tampoc van poder aterrar a Alguaire per falta de visibilitat.

Així mateix, els avions que van arribar ahir van traslladar de tornada al Regne Unit els passatgers dels quatre primers avions de Neilson desviats a l’aeroport del Baix Camp en les jornades anteriors. Els pròxims vols de Neilson arribaran diumenge fins al 8 d’abril, perquè els horaris es van modificar ja que Nadal i Cap d’Any han caigut en dilluns.

Les set pistes de fons, a ple rendiment Les set pistes d’esquí nòrdic de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Sobirà estan obertes des del cap de setmana passat gràcies a les últimes nevades (vegeu SEGRE del diumenge 31 de desembre), cosa que fa que aquest inici de temporada sigui millor que el de l’any passat ja que les estacions no van aconseguir estar en funcionament fins al 14 d’aquest mes, segons fonts de Tot Nòrdic. Guils, Virós i Tavascan van ser les últimes. La resta van començar per a la Puríssima. No obstant, la campanya va millorar després fins a convertir-se en una de les millors de manera que, si continua amb aquesta tònica, es preveu assolir xifres que podrien batre rècords. A l’Alt Urgell, Sant Joan de l’Erm disposa de dotze quilòmetres traçats, mentre que Tuixent-la Vansa ofereix deu quilòmetres de circuit definit i 11,5 més per a raquetes. A la Cerdanya, Aransa en té 27, Guils-Fontanera 10 i Lles compta amb 24. En aquest últim complex, les precipitacions han permès obrir una pista exclusivament per esquiar amb gossos, una iniciativa nova que no ha aconseguit calar fins a aquesta temporada després d’alguns intents fallits. De fet, el cap de setmana del 13 i 14 l’estació de Lles acollirà una competició en aquesta categoria. Pel que fa al Sobirà, Tavascan segueix funcionant al 100% tant en alpí com nòrdic amb catorze quilòmetres marcats en l’última modalitat. Virós-Vallferrera ofereix una ruta de deu quilòmetres per a raquetes. Els gruixos de neu oscil·len entre els vint-i-cinc i quaranta-cinc centímetres i, encara que ahir va ploure, l’afecció va ser mínima. El balanç de Cap d’Any de les estacions d’esquí tant de fons com d’alpí és més que positiu, tenint en compte que en algunes es van registrar pics no previstos com és el cas de Boí Taüll, on dissabte es van arribar a comptabilitzar fins a 4.300 persones. Al seu torn, Port Ainé va haver de tancar per aforament complet i a Baqueira van tenir un molt bon inici d’any. L’ocupació a prop de les estacions de fons ha estat molt alta i en alguns punts s’ha arribat al 100% d’ocupació.

Els primers passatgers derivats a Reus tornen a casa

Sean Masciel, un dels esquiadors que van sortir ahir de tornada al Regne Unit i que es va desviar a Reus per la boira a Lleida, va aplaudir que “l’aeroport d’Alguaire sigui més a prop del resort d’Andorra que el de Reus” i es va mostrar satisfet amb les condicions de les pistes del país veí. Per la seua banda, Holly Hargreaves, que també va tornar des de Lleida, va apuntar que ha estat esquiant a Vall Nord “amb tota la família”. Tots dos van coincidir a valorar positivament les infraestructures de l’aeroport lleidatà i van assegurar que compta amb “moltes facilitats”, que és “molt net i eficient” i van destacar així mateix que “arquitectònicament és molt bonic”.

Imatge dels esquiadors que ahir van tornar al Regne Unit des de l’aeroport d’Alguaire.

Imatge dels esquiadors que ahir van tornar al Regne Unit des de l’aeroport d’Alguaire.MAGDALENA ALTISENT

Imatge dels esquiadors que ahir van tornar al Regne Unit des de l’aeroport d’Alguaire.

Imatge dels esquiadors que ahir van tornar al Regne Unit des de l’aeroport d’Alguaire.MAGDALENA ALTISENT

tracking