SEGRE

TURISME ESTABLIMENTS

El balneari de Rocallaura, comiat i tancament

El balneari de Vallbona de les Monges tanca nou anys després d’obrir com a centre de tractament || Els propietaris donen per fet que l’immoble de subhastarà

Imatge de l’exterior del balneari de Rocallaura, ahir al matí.

Imatge de l’exterior del balneari de Rocallaura, ahir al matí.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El balneari de Rocallaura, a Vallbona de les Monges, va tancar ahir al matí al no aconseguir superar un concurs de creditors presentat l’any 2014. Fa nou anys va obrir com a nou centre de tractament i benestar després d’una inversió d’uns deu milions d’euros. A l’interior de les instal·lacions només queden ara tres treballadors dels trenta-quatre de la plantilla, que s’ocupen de fer els preparatius de desmuntatge i atendre trucades fins a mitjans de mes, segons fonts sindicals. A l’exterior, només es veia ahir un vehicle, i a la porta hi havia penjat un cartell amb un telèfon de contacte per atendre els interessats o els afectats. Els propietaris del complex donen per descomptat que l’immoble se subhastarà.

Per la seua part, els treballadors van declinar fer declaracions, encara que un dels portaveus va apuntar que “potser quan tot hagi passat ho explicarem”. El tancament d’aquest balneari ha obligat a cancel·lar les reserves que quedaven pendents per a les pròximes setmanes. El que tanca ara és hereu del que va construir l’avi de la família Vilanova Marqués a principis de segle, i el projecte es remunta a l’any 1909 quan l’aigua de Rocallaura va ser declarada d’utilitat pública. El complex ha rebut més de 200.000 turistes i l’aigua de Rocallaura és considerada única pels minerals que conté: el liti, l’estronci i un pH alcalí.

També se li atribueixen propietats per eliminar pedres al ronyó i característiques considerades curatives, ja que s’utilitza per tractar malalties de la pell com la psoriasi. L’aigua segueix en mans de l’antiga família propietària.

tracking