SEGRE

REPORTATGE TURISME

A la caça del turista que pedala

Cervera adquireix quatre bicicletes elèctriques perquè els visitants recorrin la ciutat alhora que converteixen l’estació de la Pobla en un centre per a BTT || Proliferen projectes a les comarques de Lleida per proporcionar als ciclistes més de 600 quilòmetres de rutes atractives i segures

Ciclistes del club Terra Ferma de Lleida, al maig al tren.

Ciclistes del club Terra Ferma de Lleida, al maig al tren.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cervera adquirirà ben aviat quatre bicicletes elèctriques perquè els turistes puguin llogar-les, deixar el cotxe i recórrer la capital de la Segarra amb tranquil·litat. L’ajuntament espera posar-les a disposició dels visitants al Centre d’Acollida Turística (CAT) aquest mateix estiu. Per una altra banda, a la Pobla de Segur ultimen les obres per rehabilitar l’antiga estació de trens i reobrir-la com un centre que oferirà tota mena de serveis als aficionats a la bicicleta de muntanya (BTT). No en va, nombrosos ciclistes agafen el tren de la Pobla amb les seues muntures quan arriba el bon temps, una cosa que Ferrocarrils de la Generalitat tindrà en compte a l’hora de construir el nou comboi que haurà d’entrar en servei a partir de l’any 2019 (vegeu el desglossament). Per la seua banda, el Conselh d’Aran ha adjudicat la redacció del projecte Transgarona per fer la ruta ciclista entre Vielha i la frontera gal·la. Totes aquestes iniciatives busquen atreure el turisme que pedala, en un moment en què també proliferen a Lleida nombrosos projectes per proporcionar més de 600 quilòmetres de rutes atractives i segures als amants de la bicicleta El que més crida l’atenció és el de la ruta batejada com a Intercatalunya, promoguda per la Generalitat i que haurà d’unir Lleida amb Girona a través de 298 quilòmetres de camins ja existents, trams urbans i carreteres locals amb poc trànsit d’automòbils i camions. El mes de maig passat es va iniciar a Alcoletge una de les escasses obres que requerirà la primera etapa, de 67,7 quilòmetres entre la capital del Segrià i Cervera (vegeu el desglossament). Per la seua part, la capital de la Segarra projecta habilitar de forma progressiva trams de carril bici a l’interior del nucli urbà. Ferrocarrils planteja un altre trajecte de llarg recorregut per a ciclistes entre el pla i el Pirineu, amb un traçat de 125 quilòmetres paral·lel al de la línia ferroviària de la Pobla.

Encara no hi ha una data prevista per fer-la possible, una cosa que requerirà una inversió que s’estima en quatre milions d’euros. Al marge d’aquests recorreguts de llarga distància, el Segrià ha iniciat la senyalització de més de dos-cents quilòmetres de rutes BTT. A més, el Patronat de Turisme de Lleida participa aquest cap de setmana en el II festival ciclista Sea Otter Europe de Girona per promoure els més de 2.500 quilòmetres de rutes de BTT.

El Segrià, més de 200 km de rutes

El Segrià ha posat en marxa la senyalització de més de dos-cents quilòmetres de rutes BTT a les localitats d’Alcarràs, la Granja d’Escarp i Gimenells, a través d’un conveni entre els tres ajuntaments i el consell per satisfer la “creixent demanda per part de turistes, ciclistes i població local”. L’acord inclou la instal·lació de més d’un centenar de senyals tant per renovar recorreguts que ja existeixen com per crear-ne altres de nous.

Ciclistes del club Terra Ferma de Lleida, al maig al tren.

Ciclistes del club Terra Ferma de Lleida, al maig al tren.FGC

Ciclistes del club Terra Ferma de Lleida, al maig al tren.

Ciclistes del club Terra Ferma de Lleida, al maig al tren.FGC

tracking