SEGRE

SEGURETAT VIGILÀNCIA

Castellserà instal·la deu càmeres de vigilància en espais municipals

Per controlar l’accés i l’ús de les zones així com per prevenir possibles robatoris

L’ajuntament vol acabar amb l’incivisme a la deixalleria.

L’ajuntament vol acabar amb l’incivisme a la deixalleria.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Castellserà ha instal·lat un total de deu càmeres de vigilància en equipaments i espais municipals, com l’ajuntament, la deixalleria, la zona esportiva i també en alguns camins rurals. L’alcalde, Marcel Pujol, va explicar ahir que l’actuació pretén “controlar els accessos, l’ús d’aquests espais i prevenir possibles robatoris”, especialment a la deixalleria.

Castellserà funciona amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta i fa un temps l’ajuntament va decidir instal·lar una àrea d’emergència al costat de la deixalleria perquè s’utilitzés de forma esporàdica per aquelles persones que un dia puntual haguessin oblidat treure les escombraries.

La realitat, tanmateix, és que alguns dies, sobretot els dilluns i durant els mesos d’estiu, apareix atapeïda d’escombraries, “amb un estat deplorable”, segons va descriure Marcel Pujol. Les càmeres de vigilància pretenen “acabar amb aquest incivisme”, segons l’alcalde. En aquest sentit, l’ajuntament també estudia aplicar un nou sistema de recollida porta a porta associat a un sistema de pagament per generació amb què pagarien els veïns que no reciclen.

La instal·lació de les càmeres de vigilància ha suposat una inversió de 5.000 euros, que ha finançat l’ajuntament amb fons propis.

L’alcalde va destacar que “es tracta de càmeres IP de vigilància amb wifi, tecnologia d’última generació”. Pujol va revelar que “funciona a través d’internet, per la qual cosa si els suposats incívics o lladres decideixen emportar-se aquests aparells, les imatges queden igualment emmagatzemades al núvol”. El sistema de control de les càmeres està instal·lat a l’ajuntament si bé les imatges poden consultar-se des de qualsevol dispositiu amb accés a internet.

tracking