SEGRE

Les Garrigues, escollida per a un projecte europeu d'Slow Tourism

Serà una de les 13 zones turístiques de la iniciativa Med Pearls de la CE en països del Mediterrani

Una vista de Cervià de les Garrigues.

Les Garrigues, escollida per a un projecte europeu d'Slow TourismJordi Guardiola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comarca de les Garrigues ha estat una de les tres zones de Catalunya, juntament amb l'Anoia i la Ribera d'Ebre, per entrar a formar part del projecte pilot de destinacions d'Slow Tourism. Es tracta de la iniciativa Med Pearls de la CE, que té com a objectiu la creació de 26 experiències turístiques en diversos països del Mediterrani a partir de la cooperació público-privada.

En aquest sentit, les experiències pilot que formin part d’aquest projecte es desenvoluparan sota els mateixos criteris de qualitat i hauran de basar-se i impulsar l’Slow Tourism, una tipologia de turisme responsable i sostenible que posa èmfasi en promoure i involucrar les economies locals per tal de donar a conèixer experiències turístiques culturals i naturals, tot respectant els llocs visitats. El projecte Med Pearls estableix que les experiències s’hauran de desenvolupar en zones de baixa densitat turística però amb molt de potencial. Sota aquests criteris, l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat ha escollit les zones de l’Anoia (en col·laboració amb la Diputació de Barcelona), Les Garrigues (en col·laboració amb la Diputació de Lleida) i la Ribera d’Ebre (en col·laboració amb el Patronat de Turisme de Terres de l’Ebre), per impulsar les tres experiències catalanes que formaran part del projecte.

Les empreses catalanes que formin part d’aquesta prova pilot rebran formació en creació de producte turístic; podran realitzar viatges de benchmarking amb les altres experiències que formen part del projecte; rebran assessorament tecnològic; participaran en fires, workshops i altres activitats de promoció turística; i entraran a formar part d’un programa amb la resta de socis, adreçat a tercers mercats com els Països Nòrdics, Estats Units i Canadà, Rússia i Àsia.

L’Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d’Empresa i Coneixement, liderarà el projecte europeu Med Pearls. Els socis europeus de l’ACT són The Confederation of Egyptian European Business Associations (Egipte), The Federation of Egyptian Chambers of Commerce – Alexandria Chamber (Egipte), The Municipality of Thessaloniki (Grècia), Discovery Travel & Tourism LLC (Jordània), APS Mediterranean Pearls (Itàlia), The Palestine information & Communications Technology Incubator (Palestina), i The Palestine Wildlife Society (Palestina).

tracking