SEGRE

Inspeccions per l'entrada de menors a sales d'apostes de Lleida

Operatiu a nivell europeu que també es desplega a Ponent

Una altra vegada a voltes amb les apostes.

Una altra vegada a voltes amb les apostes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van portar a terme entre dijous i ahir diverses inspeccions en sales d’apostes, casinos i locals de joc a les comarques de Ponent per combatre l’entrada de menors en un operatiu que es va desenvolupar de forma coordinada a tot Europa. Segons van confirmar fonts policials, la policia catalana va fer diferents inspeccions a la província de Lleida en el marc d’aquesta directriu europea. En el conjunt d’Espanya, les diligències les va dur a terme la Policia Nacional, que enviarà tota la informació recopilada durant l’operatiu a les autoritats europees.

Aquest tipus d’operacions especials consisteixen en batudes i inspeccions simultànies que busquen sorprendre en la comissió d’algun il·lícit o sanció administrativa, i es denominen Action Day. Les comunitats autònomes són les competents de les cases d’apostes presencials i els salons de joc que es troben al seu àmbit territorial.

En el cas que algun dels clients no hagi complert els divuit anys, s’ha d’aixecar una acta contra el local que pot saldar-se amb la pèrdua de la llicència d’activitat i sancions econòmiques, que poden arribar als 9.000 euros. Fonts dels Mossos d’Esquadra van insistir que es tracta d’inspeccions administratives i que, en cas que s’observin irregularitats, s’actuarà en funció de la normativa. En cas de trobar menors als locals, s’avisarà els pares perquè se’n facin càrrec. Segons assenyala l’Informe Estudes 2016-2017 amb dades d’estudiants d’entre catorze i divuit anys, el 6,4 per cent es juga diners a internet (10,2% nois i 2,5% noies) i només el 26,9 per cent dels alumnes declara haver rebut informació a classe sobre els problemes associats al joc a internet i apostes.

tracking