SEGRE

INFRAESTRUCTURES IMMOBLES

Ferrocarrils repara l'estació de Vallfogona, on viu una família

L’única que resideix a l’immoble des del traspàs de Renfe a la Generalitat

El tren que fa el trajecte de Lleida-la Pobla de Segur, al seu pas per l’estació de Vallfogona.

El tren que fa el trajecte de Lleida-la Pobla de Segur, al seu pas per l’estació de Vallfogona.MAITE MONNÉ

Creat:

Actualitzat:

Ferrocarrils de la Generalitat ha iniciat la restauració de quatre estacions de la línia de la Pobla, una de les quals la de Vallfogona de Balaguer on, des de fa anys, resideix una família. Es tracta d’un antic treballador de Renfe que ja vivia amb els seus familiars a l’immoble quan la Generalitat el va adquirir a l’Estat, en concret a Renfe, fa tretze anys, segons fonts de FGC. Aquesta família segueix arrendant l’habitatge que ha abandonat mentre s’executen les obres, que duraran uns tres mesos. Segons aquestes mateixes fonts, aquesta és l’única estació on es manté l’ús residencial, tot i que també hi ha famílies a les casetes annexes de l’estació de Sant Llorenç de Montgai. Reparar l’estació de Vallfogona costarà 87.300 euros.

Les altres tres són la de Sant Llorenç de Montgai, Cellers-Llimiana i la de Tremp, on s’actuarà a l’hangar. FGC invertirà 445.000 euros per frenar-ne el deteriorament i per convertir-les en revulsiu turístic a la Noguera i el Pallars Jussà.

L’empresa de la Generalitat invertirà 445.000 euros en la reforma de quatre immobles

Se substituiran les teulades, reforçarà l’estructura i es netejaran. Alguns dels edificis presenten una greu degradació, com és el cas de l’estació de Sant Llorenç de Montgai, on es renovaran els tancaments externs. Des de l’entrada en servei dels nous trens a la línia de FGC el 2016, l’empresa pública promociona aquests immobles per donar-los un ús alternatiu i dinamitzar el territori. L’estació de la Pobla s’ha convertit en centre de BTT, la de Sant Llorenç serà un centre d’aprenentatge i a Tremp hi ha un bar restaurant.

Els treballs van començar el mes d’abril i han costat 496.000 euros. Actualment, es troben en procés d’adjudicació les baranes de cinc ponts més.

Renoven les baranes en sis ponts de la línia de la Pobla FGC ha renovat les baranes de sis ponts de la línia de la Pobla de Segur, concretament als ponts del barranc de Montclús i del riu Fred de Pui entre les estacions de Santa Linya i Àger; el pont del barranc del Bosc i un pas inferior entre Àger i Cellers-Llimiana; el pont sobre el riu Espona entre Guàrdia de Tremp i Palau de Noguera, i el pont del barranc de Riucós entre Palau de Noguera i Tremp. Aquesta actuació millora la seguretat, tant en el cas d’una hipotètica evacuació del tren com en el moment de portar-hi a terme tasques de manteniment.

tracking