SEGRE

La piscina coberta de Balaguer, amb goteres als dos mesos de reparar-les

Al setembre es van canviar el 80% de les plaques de la coberta per evitar filtracions || Una avaria en el sistema de cloració provoca irritació i tos als usuaris

Al setembre es va iniciar el canvi del sostre retràctil de la piscina coberta de Balaguer

Al setembre es va iniciar el canvi del sostre retràctil de la piscina coberta de Balaguera. balaguer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La piscina coberta de Balaguer segueix amb goteres dos mesos després de canviar el 80% de les plaques de sostre retràctil per evitar les filtracions d’aigua. Al setembre es van finalitzar aquestes obres, que també havien de solucionar part de la pèrdua energètica. Llavors es van canviar les plaques fabricades amb ferro i policarbonat del sostre i altres actuacions a la fusteria d’alumini de la instal ·lació. Uns treballs que van comptar amb una inversió de 50.000 euros, malgrat que part de les obres les va finançar la companyia d’assegurances pels desperfectes i danys produïts a la piscina per una tempesta de granís de l’any passat. Marvà va explicar que s’ha sol·licitat a l’empresa que ha dut a terme les obres una revisió dels treballs ja que “no s’han acabat les goteres ni s’ha millorat la pèrdua energètica de la infraestructura”, va dir. A aquesta incidència se li va sumar dimarts de la setmana passada una avaria en una sonda del sistema de cloració de l’aigua que va provocar que molts dels usuaris patissin irritació als ulls i tos. Aquesta situació es va allargar fins dijous i divendres van quedar normalitzats tots els nivells de clor a l’aigua, segons va explicar el director esportiu de la regidoria d’Esports de l’ajuntament de Balaguer, Albert Marvà. L’avaria es va detectar dimarts “quan ens vam adonar que els nivells de clor eren per sobre dels paràmetres normals”, va explicar. Des d’aleshores fins divendres es van netejar els filtres de la sonda i es va renovar l’aigua d’aquest sistema per reduir el percentatge de clor acumulat. Segons va assenyalar Marvà, divendres l’episodi estava totalment resolt, malgrat que alguns usuaris encara van presentar queixes perquè advertien que “l’ambient dins de la piscina era irrespirable i sense ventilació”, van explicar.

La piscina coberta de Balaguer es va inaugurar fa dinou anys i les carències s’han anat acumulant amb el pas del temps. El consistori va estudiar la possibilitat de millorar tota la infraestructura amb sistemes de tancament més lleugers i amb les màximes garanties.

La Paeria de Balaguer preguntarà a la ciutadania la possibilitat de fer-ne una de nova amb un cost de més d’un milió d’euros.

tracking