SEGRE

TURISME ESQUÍ

Fins a 1.800 esquiadors estrenen la temporada d'alpí a Baqueira

L’estació obre amb 36 quilòmetres de pistes i treballa per disposar de la major part del domini dissabte que ve || Ofereix el forfet de dia a un preu reduït

Imatge d’alguns dels esquiadors que van estrenar ahir la temporada d’hivern a Baqueira.

Imatge d’alguns dels esquiadors que van estrenar ahir la temporada d’hivern a Baqueira.BAQUEIRA BERET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 1.800 esquiadors van estrenar ahir la temporada d’esquí alpí a Baqueira Beret. L’estació aranesa va obrir ahir la campanya d’hivern amb 36 quilòmetres esquiables repartits en 35 pistes de la zona de Baqueira. A més, fins divendres que ve ofereix el forfet de dia a preu reduït. El passi costarà 35 euros davant els 54,5 que caldrà pagar a partir del dissabte 30 (per als esquiadors que disposin del Baqueira Pass, costarà 52 euros). L’estació es mantindrà oberta durant aquesta setmana i treballen per poder obrir les àrees de Beret, Bonaigua i Baciver de cara a dissabte vinent, segons van assegurar ahir fonts de l’estació aranesa. Les intenses nevades dels últims dies han deixat les pistes amb neu de la millor qualitat i gruixos que oscil·len entre els 60 i 90 centímetres.

Per la seua banda, la resta d’estacions d’esquí alpí del Pirineu de Lleida preveuen obrir entre el cap de setmana que ve i el pont de la Puríssima (vegeu les claus). Així mateix, les estacions d’esquí nòrdic estan obertes per a raquetes. A més, Aransa, Lles, Sant Joan de l’Erm i Virós Vall Ferrera ofereixen circuits d’esquí nòrdic. S’ha de recordar que les pistes d’esquí de fons van obrir la campanya el cap de setmana passat. Al Pirineu aragonès hi ha oberts els complexos d’Aramon Cerler i Formigal, Astún, Candanchú i Panticosa. Per la seua banda, a Andorra ja han estrenat la temporada Ordino i Grandvalira.

Port Ainé, Boí Taüll i Port del Comte inauguraran la campanya d’hivern el cap de setmana que ve

La nit de divendres a dissabte les nevades van tornar al Pirineu i van deixar fins a 34 centímetres de neu a Boí, segons el Meteocat. Així mateix, van caure 21 centímetres a Espot, 19 a Port del Comte, i a Aran es van registrar fins a 17 centímetres. D’altra banda, ahir es van registrar fortes ratxes de vent a les comarques de Lleida. En aquest sentit, a Alguaire es van assolir els 82,8 quilòmetres per hora, mentre que a Espot es van arribar a registrar fins a 74,2 km/hora.

tracking