SEGRE

BALANÇ ESTABLIMENTS

Els hotels de Lleida i el Pirineu tanquen un 2019 de rècord amb gairebé un milió de clients

També han registrat la millor xifra dels últims tretze anys pel que fa a nits d’allotjament || El turisme estranger continua creixent i se situa també com el millor de tots els temps

Imatge d’arxiu de la terrassa de la cafeteria de Port Ainé a la cota 2.000.

Imatge d’arxiu de la terrassa de la cafeteria de Port Ainé a la cota 2.000.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els establiments hotelers de les comarques del Pirineu i de Lleida han tancat la campanya del 2019 amb un nou rècord històric quant al nombre de viatgers i amb el millor registre dels últims 13 anys quant a les nits d’allotjament, segons l’enquesta d’ocupació hotelera de l’Institut Nacional d’Estadística.

El sector hoteler va registrar l’any 945.818 passat clients i 1.980.747 nits d’allotjament, davant dels 917.554 clients i 1.917.255 nits del 2018, que representa un increment d’un 3,08% quant als viatgers i d’un 3,31% quant a les pernoctacions.

Els hotels van registrar un 3,08% més de clients i un 3,31% més de nits d’allotjament

S’ha de recordar que el 2018 ja va suposar un rècord en viatgers i es va constatar un increment del 7,4% quant al nombre de clients i del 5,71% quant a les pernoctacions respecte al 2017.Els resultats del 2019 són els millors de tots els temps quant al nombre de viatgers i estan a tan sols un 1% del rècord de pernoctacions que es va registrar el 2006, amb 1.998.698 nits d’allotjament en establiments hotelers.

Quant a la resta de sectors, de moment encara no s’han publicat els resultats del mes de desembre per poder fer l’anàlisi de tot el 2019.

Per la seua part, el sector del càmping manté un creixement respecte a l’any anterior quant al nombre de clients, mentre que les nits d’allotjament són inferiors en un 3%.

Pel que fa al sector del turisme rural i els apartaments turístics, aquests han tingut un comportament inferior aquest últim any en comparació amb el 2018.

D’altra banda, el turisme estranger ha mantingut el seu creixement un any més batent el seu propi rècord al millorar els resultats de l’any anterior. En concret, el turisme internacional ha incrementat el nombre de nits d’allotjament en un 7% aproximadament i el de clients en un 2%.

Així mateix, el 2019 ha registrat també la millor xifra quant a clients estrangers.

El turisme actiu també va tenir un bon comportament durant la campanya del 2019. Diferents responsables del sector van explicar que la mitjana de creixement podria oscil·lar entorn del 4%, un percentatge que és dins de les previsions fetes al principi de la temporada de créixer entre el 3 i el 5%. Per la seua part, l’esquí al Pirineu lleidatà es va tancar amb la venda d’1.327.237 forfets, una xifra similar a la del 2018.

El sector preveu un nombre de turistes similar als 1,2 milions del 2018

Fonts del Patronat de Turisme van explicar que el sector preveu per al 2019 un nombre de turistes similar al del 2018, quan es van registrar més d’1,2 milions de visitants a la província de Lleida. A més, el 2019 es van acumular creixements en l’ocupació turística mes rere mes, guanyant importància el turisme estatal i de proximitat, amb un alt grau de repetició quant a les destinacions i en el qual cada vegada cobra més importància el turisme de segona residència. Val a recordar que comarques com les Garrigues, l’Urgell, el Pla d’Urgel i el Solsonès van augmentar el 2018 fins en un 12% la mitjana dels seus visitants, una xifra molt superior a les de la resta de comarques de Catalunya. Això és a causa de la sòlida oferta d’activitats, fires, gastronomia i patrimoni cultural i natural diferent per a cada estació de l’any i per les campanyes de promoció d’aquests últims anys al territori i a nivell nacional.

tracking