SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

Torra: “La independència és irreversible des de la sentència de l'Estatut”

El president de la Generalitat fa aquesta valoració des de Bassella amb motiu dels deu anys de la sentència || La qualifica d'“un acte unilateral de l'Estat espanyol”

Quim Torra, durant la inauguració de la seu de l’ajuntament de Bassella.

Quim Torra, durant la inauguració de la seu de l’ajuntament de Bassella.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va afirmar ahir a Bassella que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, de la qual ahir es van complir deu anys, “va fer obrir els ulls” a molts catalans que fins llavors no eren independentistes i va valorar que, des d’aleshores, “la independència és irreversible”. Torra va inaugurar la seu consistorial de Bassella (vegeu el desglossament). Segons el president, la retallada de l’Estatut fa una dècada va ser un “acte unilateral per part de l’Estat espanyol” que va trencar “el pacte que ens havíem donat des de la Transició”.

En conseqüència, va defensar la via “pacífica, democràtica i, quan sigui necessari, desobeint de forma no violenta” per aconseguir la independència de Catalunya.

Va insistir que ara és més necessària que mai” per poder disposar de tota la sobirania i dels recursos necessaris”.

D’altra banda, i respecte a la crisi sanitària, el president de la Generalitat, Quim Torra, va animar tots els alcaldes a organitzar actes en memòria de les persones que han mort durant la pandèmia, com el que es va celebrar dissabte passat a Lleida, i també va posar de relleu la “solidaritat” dels catalans i el treball en els serveis essencials.

tracking