SEGRE

ESNOTICIA

Brot de Covid en una comunitat de monges de Cervera

Sis religioses de la Congregació de Missioneres Filles del Cor de Maria de Cervera donen positiu i s'afegeixen a dos de detectats en una residència per a la tercera edat

Foto d'arxiu d'una monja de la comunitat durant el Corpus.

Foto d'arxiu d'una monja de la comunitat durant el Corpus.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cervera ha registrat un brot de coronavirus en la comunitat de monges de la Congregació de Missioneres Filles del Cor de Maria. Aquesta comunitat de religioses, coneguda popularment com les monges del convent de Sant Agustí, ha registrat sis contagis.

La Paeria de Cervera va informar ahir en un comunicat de l’existència d’un focus de Covid-19 en una congregació religiosa, sense especificar-ne el nom. Per la seua part, fonts de la Congregació de Missioneres Filles del Cor de Maria van confirmar els casos.

Van explicar que les monges que han donat positiu ja es troben en els últims dies de la quarantena i que totes són asimptomàtiques, de manera que l’afectació del virus ha estat “llevíssima”. Aquestes sis religioses s’afegeixen a unes altres dos que van donar positiu a la residència per a la tercera edat Mare Güell de Cervera. En aquest centre es va registrar un altre brot de coronavirus amb un total de 13 afectats entre residents i treballadors. La majoria són asimptomàtics o presenten símptomes lleus. L’alcalde, Joan Santacana, va explicar que, dimecres passat, el departament de Salut va fer uns 90 tests a tots els residents i treballadors de la residència Mare Janer. Els residents es troben semiaïllats a les seues habitacions a l’espera dels resultats, que està previst que es coneguin avui mateix. Les proves es van fer després que una treballadora donés positiu, encara que feia una setmana que no anava al centre geriàtric. A més, cap resident ni treballador no presenta símptomes.

Des de l’inici de la pandèmia Cervera ha acumulat 162 positius, dels quals 42 estan actius en aquests moments. L’alcalde va insistir a demanar a la ciutadania responsabilitat i sentit comú i els va instar a aplicar les mesures de prevenció, com ara mantenir la distància social i portar mascareta.

tracking