SEGRE

El Govern també limita l'aforament de les terrasses en una quarantena de municipis del Segrià i la Noguera

Salut publica una nova resolució que prorroga 15 dies més mesures restrictives per la pandèmia

Imatge d’una terrassa d’un bar amb clients al costat de la plaça Sant Joan de Lleida ciutat.

Imatge d’una terrassa d’un bar amb clients al costat de la plaça Sant Joan de Lleida ciutat.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Conselleria de Salut de la Generalitat Generalitat ha prorrogat aquest dimarts determinades mesures restrictives per la pandèmia de coronavirus als municipis de Barcelona i Lleida afectats pels brots de covid-19, i les amplia en relació amb les activitats d’hostaleria i restauració en limitar al 50% de l’aforament l’ocupació de les terrasses. Així es desprèn de dos noves resolucions al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) –veure document–, que estableixen un nou període de les mesures de 15 dies a partir d’aquest dimarts, sense perjudici de la vigència d’altres d’àmbit territorial superior, com la publicada el dissabte que prohibeix les reunions de més de deu persones en tota Catalunya.

A la regió sanitària de Lleida afecten als municipis els Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Aspa, Corbins, Llardecans, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova de Segrià, Vilanova de la Barca, Àger, Albesa, Algerri, les Avellanes i Santa Linya.

En aquesta mateixa regió també compten amb restriccions Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Térmens, Torrelameu, la Sentiu de Sió, Vallfogona de Balaguer, i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat.

La Generalitat recomana als ciutadans sortir de domicili només per assistir a la feina, a centres sanitaris, tenir cura de persones grans, menors i dependents, desplaçar-se a entitats financeres, accedir a establiments comercials d’alimentació o d’altres amb cita prèvia, tenir trobades i realitzar activitats culturals i de lleure amb el seu grup de convivència habitual o renovacions de pemisos i documentació oficial, entre altres desplaçaments.

Les resolucions també remarquen adoptar mesures d’higiene i protecció als centres de treball, potenciant l’ús del teletreball quan sigui possible, respectar la distància física interpersonal als comerços, limitar al 33% els actes religiosos, en les reunions socials de fins 10 persones no consumir aliments ni begudes.

Respecte als establiments d’hostaleria i restauració, la resolució indica que el consum s’ha de realitzar sempre en taula, a l’interior l’aforament es limita al 50% de l’autoritzat amb distància d’1,5 metres entre taules i un màxim de deu persones per cada una i l’horari de tancament l’1 de la matinada.

Als establiments hotelers, l’aforament dels espais comuns se situa en el 50%, i en els d’hostaleria i restauració, la capacitat d’ocupació màxima de les terrasses és del 50%, que en l’anterior resolució era el resultat d’aplicar la distància de seguretat.

Les resolucions assenyala que es poden dur a terme activitats culturals, tant en recintes estables com a l’aire lliure, sempre que es garanteixi que no se supera el 50% de la capacitat i que es compleixen les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Procicat.

tracking