SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Crema un pis i intenta matar quatre persones a trets i amb una maça a Balaguer i Bellcaire

El presumpte autor va ser detingut quan va atacar un exveí a la capital de la Noguera || Abans, en només quatre hores, va tirar una dona al soterrani inundat d'un edifici i va agredir dos homes més

Bellcaire es lleva amb pintades en diferents equipaments, com ara l'ajuntament o el pavelló poliesportiu.

Bellcaire es lleva amb pintades en diferents equipaments, com ara l'ajuntament o el pavelló poliesportiu.

Creat:

Actualitzat:

Quatre intents d’assassinat, un delicte d’incendi, danys, robatori, trencament i tinença il·lícita d’armes. Aquests són els delictes que els Mossos imputaran com a mínim a Benjamín Fernández, àlies Cuqui, un veí de Bellcaire d’Urgell de 47 anys que va ser arrestat a les vuit del matí d’ahir a la rotonda dels carrers Sant Pere Màrtir i Sant Diego Califòrnia de Balaguer, quan acabava d’atacar amb una maça un home i després de ser retingut per diversos ciutadans. Fins i tot va treure una pistola amb què va fer un tret que no va ferir ningú. Allà van acabar-se quatre hores de fúria de Benjamín Fernández en un desconcertant atac d’ira. Després del seu arrest es va iniciar la investigació policial per aclarir els actes violents que suposadament va cometre a Bellcaire d’Urgell i Balaguer.

Els investigadors creuen que Fernández va passar la nit amb un individu a qui va clavar una pallissa i va ferir d’un tret a un braç. El va deixar malferit en una granja dels afores de Bellcaire, al camí de les Sogues. La víctima no va ser trobada fins passades les 11 hores. Després d’aquesta primera agressió, ocorreguda sobre les 4 de la matinada, va agafar suposadament el cotxe de la víctima i es va desplaçar fins a Balaguer, on va calar foc cap a les 5 hores a un traster del número 8 del carrer Ramon Llull. Havia viscut en aquest edifici i pel que sembla volia venjar-se, cremant el pis d’un veí del qual tenia una ordre d’allunyament.

L’arrestat suposadament va fer pintades amb missatges amenaçadors a diversos edificis de Bellcaire

Tot seguit va tornar a Bellcaire. Allà, cap a les 6 hores, va atacar la propietària del bar Da Giovanni, situat a l’avinguda Onze de Setembre (la travessia de la C-53), un local al qual no es podia acostar per ordre judicial. Sempre segons la sospita policial, va agredir la dona quan aquesta anava a obrir l’establiment, la va portar fins a un edifici en obres abandonat del carrer Lleida, a uns 500 metres, i la va llançar al soterrani, que està inundat d’aigua. Allà li hauria tirat diverses pedres, ferint-la al cap, i presumtament se’n va anar pensant que l’havia matat. La dona, de 70 anys, no va ser localitzada i rescatada fins passades les 8 hores. Va aconseguir agafar-se a una corda, i així va evitar ofegar-se. Finalment, a prop del carrer Bonavista, va agredir suposadament un veí d’uns 65 anys anys. Li hauria clavat un cop al cap amb una maça. També va fer pintandes en diversos llocs de Bellcaire, com l’ajuntament o el pavelló poliesportiu. Finalment, va tornar a Balaguer a la recerca del veí amb qui va tenir diversos aldarulls. El va localitzar en la intersecció dels carrers Sant Pere Màrtir i Sant Diego Califòrnia, a prop d’on tres hores abans havia cremat un pis. Allà va protagonitzar el seu últim atac abans de ser detingut per la Policia Local, que encara es trobava atenent l’incendi, en el qual van treballar 8 dotacions dels Bombers, i que va obligar que els veïns de l’immoble passessin prop de dos hores al carrer. Al traster van trobar el material amb què hauria causat el foc. L’home va ser traslladat a la comissaria dels Mossos. Per la seua part, els tres ferits a Bellcaire van ser evacuats a l’Arnau, tots ells en estat greu. Qui en va sortir més mal parat va ser l’home que va rebre un tret al braç i diversos traumatismes, i que van trobar moribund a les 11 hores.

quatre hores de fúria

  • Abans de les 5.00 hores: Els Mossos creuen que és quan Benjamín Fernández, Cuqui, tiroteja i agredeix un home que abandona en una granja als afores de Bellcaire d’Urgell.
  • 5.00 hores: Roba suposadament el cotxe de la primera víctima i es desplaça cap a Balaguer, on se sospita que incendia un traster amb la intenció de cremar el pis d’un exveí.
  • Entre les 5.00 i les 7.30 h: Torna a Bellcaire. Suposadament agredeix la propietària del bar Da Giovanni i la tira a l’aigua en un edifici abandonat. Colpeja pel que sembla amb una maça un veí a prop del carrer Bonavista.
  • 8.00 h: Torna Balaguer i ataca segons sembla el seu exveí, que troba en un carrer pròxim al lloc de l’incendi. Ciutadans el retenen i la Policia Local l’arresta.
  • 8.14 h: Un home que passeja amb el seu gos sent els crits de socors d’una dona en un edifici en construcció al carrer Lleida de Bellcaire. Està agafada a una corda i amb múltiples ferides. Pateix hipotèrmia.
  • 11.10 h: Localitzen la primera víctima en una granja al camí de les Sogues, als afores de la localitat de Bellcaire. Té una ferida de bala i està molt greu. 
Benjamín Fernández.

Benjamín Fernández.ITMAR FABREGAT

Benjamín Fernández.

Benjamín Fernández.ITMAR FABREGAT

Benjamín Fernández.

Benjamín Fernández.ITMAR FABREGAT

Benjamín Fernández.

Benjamín Fernández.ITMAR FABREGAT

tracking