SEGRE

COMUNICACIONS INFRAESTRUCTURES

Andorra vol capacitat de decisió respecte a la gestió de l'aeroport

Incrementa la seua aportació al conveni de finançament que té amb la Generalitat

Foto d’arxiu de l’aeroport de la Seu.

Foto d’arxiu de l’aeroport de la Seu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern andorrà ha demanat a la Generalitat més participació en la presa de decisions per a la gestió de l’aeroport Andorra-la Seu. Els dos executius treballen des de fa mesos en la renovació del conveni de gestió i promoció de la infraestructura, sobre la qual fins ara Andorra decideix poc. El ministre de Presidència, Economia i Empresa del Principat, Jordi Gallardo, va remarcar que “des d’Andorra volem tenir més pes en la gestió, sobretot ara que ja s’ha autoritzat el sistema d’aproximació per GPS”.

Per incentivar la col·laboració amb el govern català i tenint en compte que la infraestructura s’ha de sotmetre a algunes inversions per millorar-ne la funcionalitat, com la senyalització de la pista de vol, el govern andorrà ha anunciat l’increment de la partida pressupostària d’aquest any i del pròxim 2021 fins a 400.000 euros “per participar en aquestes inversions”.

El conveni del 2015 encara vigent fixa que l’explotació va a càrrec d’Aeroports Públics de Catalunya. Pel que fa a les condicions econòmiques, Andorra aportava una quantitat fixa corresponent al 50 per cent del dèficit d’explotació, amb un màxim de 300.000 euros anuals. Des de l’entrada en vigor del conveni, el dèficit ha anat en augment cada any, des dels 700.000 euros inicials fins als 900.000 actuals. Andorra ha aportat sempre el màxim establert a més d’una taxa variable en funció dels passatgers que arriben cada any a l’aeroport, d’entre dotze i sis euros per passatger en funció del volum total. El nou conveni de cogestió, que s’hauria de firmar aquest any, serà per als pròxims quatre exercicis. Andorra ha mantingut contacte amb operadores aèries interessades en vols regulars des de la Seu com Air France i Air Nostrum.

tracking