SEGRE

ESNOTICIA

Brots en dues residències de les comarques de Lleida

En aquest geriàtric del Pla han donat positiu 67 dels seus 84 residents i pràcticament tots són asimptomàtics, segons Salut || A la Llar de Sant Josep de la capital de l'Alt Urgell s'han detectat un total de 7 casos

Imatge d’arxiu de la residència de Bellvís.

Imatge d’arxiu de la residència de Bellvís.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos nous brots de coronavirus afecten la residència per a la tercera edat de Bellvís i la Llar de Sant Josep de la Seu d’Urgell. En el primer centre han donat positiu 67 dels 84 residents, de la mateixa manera que 11 treballadors, segons van confirmar ahir des de la conselleria de Salut.

Fonts d’aquest geriàtric del Pla d’Urgell van explicar que pràcticament tots els ancians encomanats són asimptomàtics, mentre que la resta presenten símptomes lleus. Van assegurar que dos empleats van donar positiu en Covid, que dissabte al matí es va fer un cribratge a tots els residents i la resta de professionals, i que els resultats dels tests van arribar dimarts. Van apuntar que tots els residents (tant els contagiats com els que no) estan aïllats a les seues habitacions. Així mateix, van remarcar que “ja feia mesos que teníem un pla de contingència” amb dos alternatives per sectoritzar la residència, i que ja s’ha aplicat. Van recordar que totes les visites que han anat rebent s’han dut a terme seguint les mesures de seguretat i que els treballadors també les compleixen. Les mateixes fonts van assenyalar que les baixes del personal “es van suplint” amb noves contractacions i reforços d’hores laborals.

El sector critica que els resultats dels tests en geriàtrics tardin fins a quatre dies a arribar

Per la seua part, la residència per a la tercera edat Llar de Sant Josep de la Seu d’Urgell ha registrat 7 casos positius de Covid-19, segons va confirmar el centre. Després del positiu d’una de les treballadores del geriàtric, el departament de Salut va dur a terme dimarts un cribratge massiu a 120 persones, entre els quals el personal i els residents, amb el resultat de sis ancians positius i cap afectat més entre els membres de l’equip de professionals ni de la comunitat de religioses que gestiona la residència.

Les mateixes fonts van informar que tots els positius són asimptomàtics i que han estat aïllats en una zona habilitada amb aquesta finalitat des de l’inici de la pandèmia. Fins ara no havien hagut d’utilitzar-la. Està previst que demà es repeteixin les proves per detectar possibles nous casos. La Llar de Sant Josep havia restringit les visites de familiars fa dies i des d’aleshores han incrementat el contacte amb els familiars a través de videotrucades.

D’altra banda, fonts del sector de les residències a Lleida van criticar que els resultats dels test en les residències tardin fins a quatre dies a arribar. Cal recordar que en les últimes setmanes s’han detectat brots de coronavirus a les residències Sant Domènec de Balaguer, Castrillón de Lleida ciutat, Àngel Serafí de Sort o Mare Marcel·lina de Verdú.

Segons les últimes dades que han estat facilitades per la conselleria de Salut, a Lleida hi ha 67 residències de gent gran que no tenen actualment casos actius de Covid (56 a la regió sanitària de Lleida i 11 a la del Pirineu i Aran). Així mateix, 15 més tenen brots, dotze de les quals es troben a les comarques del pla. De la mateixa manera, un total de cinc geriàtrics, també del pla, compten amb casos, encara que aquests centres estan sectoritzats.

tracking