SEGRE

ESNOTICIA

Els primers esquiadors estrenen la neu tot i el tancament de les pistes

Aficionats locals a Aran, Pallars i Ribagorça, animats per la bona neu per fer-hi esquí de muntanya i raquetes || Activitat mínima als restaurants

L’estació de Boí Taüll, on també hi ha bons gruixos de neu, en una imatge d’ahir.

L’estació de Boí Taüll, on també hi ha bons gruixos de neu, en una imatge d’ahir.BOÍ TAÜLL / WEBCAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí de Lleida han rebut aquest pont festiu els primers visitants, esquiadors locals amb ganes de neu que han practicat esquí de muntanya malgrat que les estacions encara no funcionen. Segons fonts de Baqueira, es tracta de visitants locals que han estrenat les pistes animats per les condicions meteorològiques. Tant el Conselh Generau com l’ajuntament de Naut Aran van incidir que són aficionats de la zona, ja que durant el cap de setmana s’ha mantingut el confinament municipal.

Unes vint persones també van practicar aquesta modalitat a Espot i es van arribar a registrar una trentena de cotxes a Port Ainé aquest cap de setmana animats pel bon temps. En aquests dos complexos també es tractava de veïns de la localitat. Cal recordar que els complexos hivernals no han començat la temporada malgrat tenir neu i les seues instal·lacions preparades.

Al principi, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que gestiona Boí-Taüll, Port Ainé i Espot, va anunciar l’obertura para de les seues estacions demà 9, mentre que Baqueira la va fixar per al divendres 11. No obstant, les noves mesures del Govern davant la Covid han deixat les dates en l’aire.

Tant el sector hoteler com el del turisme rural i el càmping (bungalous) donen per perdut el pont. No obstant, durant el dia d’ahir, amb la flexibilització de la mobilitat, els restaurants van tenir una mica més d’activitat, encara que els serveis van ser anecdòtics comparats amb els d’altres anys.

Els responsables de la Federació d’Hosteleria, de les cases de pagès i els bungalous exigeixen a la Generalitat claredat i criteri a l’hora d’afrontar la campanya de Nadal. Tots tenen unes molt bones previsions per a l’última setmana de mes, que inclou la Nit de Nadal i Any Nou, que poden arribar a superar el 90% d’ocupació.

Les reserves s’han començat a moure i, malgrat que hi ha cancel·lacions, tot sembla indicar que, seguint el ritme actual, el Nadal podria compensar “el pitjor pont que s’hagi conegut”, segons els responsables dels respectius sectors, que avisen d’una profunda crisi si la mobilitat continua limitada.

El Patronat de Turisme de la Diputació va indicar que caldria marcar corredors lliures per al desplaçament entre zones verdes, permetre que ho facin bombolles familiars sense contagi o entre àrees sanitàries amb menys contagis. Van puntualitzar que el Pirineu no és el mateix que les ciutats, i molt menys Barcelona, i van recordar que estan en joc les 2.000 feines directes, 900 de monitors, i 8.000 d’indirectes.

Acaba avui un pont atípic amb la majoria dels hotels tancats El turisme de Lleida tanca avui un pont de la Puríssima atípic, amb la majoria dels hotels tancats al Pirineu, quan en un any normal és un dels moments de màxima afluència de turistes.

L’estació de Boí Taüll, on també hi ha bons gruixos de neu, en una imatge d’ahir.

L’estació de Boí Taüll, on també hi ha bons gruixos de neu, en una imatge d’ahir.BOÍ TAÜLL / WEBCAMS

tracking