SEGRE

EMERGÈNCIES INCENDIS

Desallotjats per l'incendi d'una xemeneia a Bellver de Cerdanya

El foc va afectar també la teulada del bloc d'habitatges || Set veïns, cinc adults i dos menors van haver de passar la nit a casa de familiars

Les flames van afectar la teulada del bloc d’habitatges.

Les flames van afectar la teulada del bloc d’habitatges.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un incendi de xemeneia ahir de matinada va obligar a desallotjar set veïns d’un bloc d’habitatges a Bellver de Cerdanya. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís a les 00.31 hores després de produir-se un foc de xemeneia i que les flames es propaguessin per la teulada de l’immoble, de 21 pisos i situat al carrer Serrat del Pla de Tomet, a l’altura del número 21. Fins al lloc es van desplaçar un total de 10 dotacions dels Bombers de la Generalitat, que van accedir fins a la teulada a través de l’autoescala. A causa de les flames, els serveis d’emergències van desallotjar el bloc de pisos afectat. Segons els Bombers, en aquell moment no hi havia gaires inquilins als habitatges i van ser desallotjades un total de set persones, cinc adults i dos nens.

Les mateixes fonts van assenyalar que van haver de passar la nit en habitatges de familiars i confien que puguin tornar a casa al ser afectats els pisos de la zona superior, concretament, dos en particular, els més perjudicats per l’incendi. Més de tres hores després de rebre l’avís, a les 3.45 hores, els efectius van donar per extingit l’incendi i es va procedir a revisar l’estructura per determinar els danys soferts a causa del foc.

Els Bombers van treballar durant més de tres hores per apagar el foc i no hi va haver cap ferit

Val a recordar que el passat dia 1, els Bombers ja van treballar en un altre incendi de xemeneia a Bellver de Cerdanya, al camí Ral, sense que afectés la teulada ni cap pis.

Així mateix, els Bombers també van treballar divendres en l’extinció de l’incendi d’un contenidor a la mateixa localitat, al costat de la carretera N-1412, al nucli de Baltarga, sense més afectació.

El 20% dels focs en pisos, per la calefacció Els Bombers van treballar entre l’1 de gener i el 30 de novembre de l’any passat (últimes dades disponibles) en un total de 387 incendis d’habitatges a les comarques lleidatanes, cosa que representa una mitjana de vuit casos per setmana. El 20% van ser per xemeneies i altres sistemes de calefacció, per la qual cosa insten a extremar el manteniment i la prevenció.

Les flames van afectar la teulada del bloc d’habitatges.

Les flames van afectar la teulada del bloc d’habitatges.BOMBERS

tracking