SEGRE

ESNOTICIA

El Govern estudia flexibilitzar mesures fins a Setmana Santa

Dissenya com donar aire a sectors com l'hostaleria o el turisme || Els indicadors i la pressió hospitalària, a la baixa a Catalunya

Imatge de la terrassa d’un bar a la Zona Alta de Lleida.

Imatge de la terrassa d’un bar a la Zona Alta de Lleida.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, va anunciar ahir que l’Executiu sospesa la possibilitat d’establir un calendari que indiqui quines mesures es poden relaxar i quan, sempre que les dades epidemiològiques continuïn el camí descendent a Catalunya. La iniciativa permetria “planificar” i “preveure” quines condicions tindrien sectors com l’hostaleria o el sector turístic de cara a la Setmana Santa.

Encara que això és només una proposta, Budó va obrir així la porta a una possible flexibilització d’horaris en la restauració o en l’esport, però va demanar prudència perquè les dades no permeten encara relaxar moltes restriccions com, per exemple, reduir o aixecar el confinament nocturn..

En la mateixa línia, la portaveu també va assegurar que el Govern preveu recuperar de cara a la pròxima tardor algunes activitats amb assistència de públic “massiva” com els festivals de música. Això sí, va matisar, tot dependrà de si per aquestes dates el ritme de vacunació ha permès arribar a la immunitat de ramat.

Sanitat notifica 74.347 contagis menys després d’eliminar els casos duplicats a Catalunya

De moment tots els indicadors de la Covid-19 van millorar ahir a Catalunya, on a més continuen baixant la pressió hospitalària i la mortalitat, amb dades que s’atansen cada vegada més a una fase de control de la pandèmia. La velocitat de propagació (Rt) es va situar ahir en 0,94, dos centèsimes menys que dilluns, mentre que el risc de rebrot va baixar fins als 230 punts. Quant a la situació als hospitals ahir hi havia un total de 1.697 pacients amb Covid hospitalitzats, 81 menys que la vigília, dels quals 525 estan greus a l’UCI, vuit menys. Paral·lelament es van registrar 1.375 casos i 22 morts més.

Quant a la situació epidemiològica a Espanya, el ministeri de Sanitat va notificar 74.347 contagis menys respecte a les xifres d’ahir (després de depurar les xifres), amb la qual cosa el total de positius des que es va iniciar la pandèmia va descendir a 3.130.184, després d’eliminar Catalunya casos duplicats. La incidència mitjana acumulada en 14 dies va caure a 168,4 casos per cada 100.000 habitants i hi va haver 168 defuncions més.

tracking