SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

La investigació per la mort de Cachou destapa la xarxa de narcotraficants d'Aran

Les escoltes telefòniques van descobrir les presumptes vendes de cocaïna dels acusats

Cachou va ser trobat mort l’abril de l’any passat en un paratge de difícil accés de Les.

Cachou va ser trobat mort l’abril de l’any passat en un paratge de difícil accés de Les.AGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les escoltes telefòniques ordenades per la jutge de Vielha per determinar si l’os Cachou va ser enverinat han permès desarticular la xarxa de venda de cocaïna per la qual ha estat detingut l’alcalde pedani de Casau, Juan Berdié, segons va avançar ahir La Vanguardia i van confirmar a aquest diari fonts judicials. Una operació que s’ha saldat amb 12 detinguts.

Els quatre capitostos van passar ahir a disposició i la jutge va decretar el seu ingrés preventiu a la presó. La resta, entre els quals Berdié, van passar dissabte i tots, tret d’un, van quedar en llibertat amb càrrecs (vegeu SEGRE d’ahir).

La causa està oberta per un delicte contra la salut pública, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals. Els Mossos van confiscar 1.879 grams de cocaïna i entre la substància estupefaent hi havia preparades 249 paperines presumptament per distribuir a la Val d’Aran durant la Setmana Santa, com va avançar ahir aquest diari.

La investigació d’aquesta xarxa es va iniciar arran de les escoltes telefòniques per determinar com va morir Cachou després de ser trobat mort l’abril passat (vegeu desglossament). Durant les escoltes, els Mossos es van trobar amb la sorpresa que se citaven unes suposades vendes de cocaïna, la qual cosa va portar la jutge a obrir una causa separada per un presumpte delicte contra la salut pública, que va acabar la setmana passada amb la detenció de 12 persones, deu de les quals d’origen colombià.

L’organització tenia la seu a Vielha i ramificacions a la ciutat de Lleida i les localitats castellonenques de Vila-real i Almassora. Un dels detinguts és Juan Berdié, alcalde pedani de l’EDM de Casau, a Vielha. Va quedar amb llibertat amb càrrecs amb l’obligació de presentar-se al jutjat els dies 1 i 15 de cada mes.

La instrucció per la mort del plantígrad continua oberta La investigació judicial per la mort de Cachou continua oberta. Fins ara hi ha sis persones investigades per la mort de l’os. Una d’aquestes és l’anterior conselhèr de Territori, José Antonio Boya, i dos més són treballadors del Conselh Generau. Un d’ells, l’únic que ha estat detingut, pertanyia a l’equip de seguiment de la població d’ossos abans de la mort de Cachou, i va ser contractat com a agent de medi ambient de l’administració aranesa després d’aquest succés. Inicialment es va pensar que Cachou havia mort per una caiguda després d’una baralla amb un altre os però la necròpsia va revelar que el plantígrad havia mort a causa de la ingesta d’anticongelant.

tracking