SEGRE

TRIBUNALS SANITAT

Mor el pacient que es negava a abandonar l'hospital de la Seu

El centre, que el va portar als tribunals, reclamarà un deute de fins a 30.000 euros, que la família rebutja || Portava vuit anys ingressat malgrat que tenia l'alta

Imatge de l’home el març passat a l’habitació de l’hospital.

Imatge de l’home el març passat a l’habitació de l’hospital.A.M.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell (FSH) ha confirmat la mort del pacient que havia portat als tribunals per negar-se a abandonar el centre mèdic després de portar vuit anys ingressat tot i disposar de l’alta mèdica. L’home, A.M.C., veí de Peramola, va morir a mitjans de juliol a conseqüència d’una pneumònia que es va complicar per les múltiples patologies prèvies que tenia, segons ha pogut saber aquest diari. Ara, el centre mèdic reclamarà el deute.

Fonts del patronat de l’hospital van explicar que l’home va pagar la quota del soci sanitari, on va residir durant l’últim any, però la FSH considera que la família deu “entre 25.000 i 30.000 euros” en concepte dels serveis prestats durant tots els anys anteriors a l’ocupar la plaça pública al sociosanitari. La família, per la seua part, rebutja el deute. Des del patronat van afegir que estan pendents de la resposta que rebin de CatSalut i del departament de Drets Socials “per veure com gestionen el deute”.

Va morir a conseqüència d’una pneumònia que es va complicar per les múltiples patologies prèvies

A.M.C va ingressar fa uns vuit anys per una patologia vascular associada a la diabetis que li va provocar l’amputació de les dos cames i, malgrat haver rebut l’alta, es va negar a anar-se’n ni a ingressar en cap dels recursos assistencials proposats al·legant motius econòmics.

El procés judicial per fer efectiu el compliment de l’alta mèdica va començar a principis del 2020 i el jutge va donar la raó a l’hospital. El pacient havia anunciat que recorreria la sentència i va morir esperant que li designessin un advocat d’ofici.

“Em quedaré a la meua habitació fins que la justícia o la policia m’obligui a anar-me’n”, va afirmar l’home.

tracking