SEGRE

MUNICIPIS FIRES

La Fira de Sant Ermengol s'inaugura amb la previsió de vendre 4.000 quilos de formatges

Segons els prop de 40 productors, que assenyalen el certamen com el cap de setmana de més vendes de l'any || El conseller Elena presideix l'acte inaugural i afirma que és “un puntal i un motor econòmic”

El conseller d’Interior va presidir la inauguració de la fira.

El conseller d’Interior va presidir la inauguració de la fira.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tàrrega celebra aquest cap de setmana la 21 edició de la Fira del Medi Ambient, que ha tornat després de l’aturada de l’any passat per la pandèmia. Ho fa al pavelló del Club Natació, que s’estrena com a seu de certàmens després d’un acord entre l’ajuntament i el Club Natació. La fira reuneix mig centenar d’expositors, així com una vintena d’activitats per promoure la sostenibilitat, les energies netes i la biodiversitat.

La Seu d’Urgell va inaugurar ahir de forma oficial la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, que aquest any preveu vendre més de 4.000 quilos d’un centenar de varietats d’aquest producte lacti artesanal.

Després de 27 edicions, el certamen, que s’emmarca en la mil·lenària Fira de Sant Ermengol, s’ha posicionat com a aparador i punt de trobada de productors de formatge del Pirineu, tant de vaca com de cabra i ovella. Aquest any són 39.

Entre aquests destaquen els catalans, però també n’hi ha d’Aragó, el País Basc i Navarra.

Per a la majoria aquest és el millor cap de setmana en vendes de l’any i n’arriben a vendre uns cent quilos cada un. Un dels actes més esperats d’ahir va ser el concurs de formatges, amb 16 categories i tres medalles per a cada una.

Els seixanta membres del jurat van degustar més de 150 formatges.

Es va celebrar a porta tancada i amb tests d’antígens previs com a mesures de precaució davant de la Covid. La novetat d’aquest any va ser el concurs infantil organitzat per la Fundació Alicia, que va decidir el millor formatge entre les medalles d’or del concurs professional del matí.

Van participar-hi una desena de nens i nenes de la Seu d’entre 9 i 12 anys, escollits de les escoles de la ciutat i que havien rebut formació prèvia.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va presidir l’acte inaugural de la fira, que va definir com “una aventura col·lectiva”.

Va destacar “la intel·ligència i la valentia” d’artesans i ajuntament per tirar endavant la fira “en aquesta nova etapa de reconstrucció”. Va assegurar que fires mil·lenàries com la de Sant Ermengol són “puntals i motors econòmics per al territori”.

L’alcalde, Francesc Viaplana (ERC), es va mostrar satisfet per la projecció de la fira, “coneguda a nivell internacional”, i va destacar que s’ha convertit en “l’esdeveniment anual més important de la Seu”.

L’ajuntament ha organitzat sessions de degustació de formatges que es concentren a la sala polivalent de la zona poliesportiva, on habitualment es venia desenvolupant la fira de formatges. Les places es limiten a 45 persones i la compra, per 6 euros, ha de fer-se a través del web de la fira (www.firasantermengol.cat).

Al marge d’aquestes sessions, la Covid ha portat deixar de banda aquest any els habituals tiquets de degustació i proposa als visitants comprar porcions per provar-les a casa usant vídeos en codis QR com guia (vegeu SEGRE d’ahir).

El premi Amic del Formatge d’aquest any és per a Eugeni Celery, de la Formatgeria Ca l’Eugene de la Seu.

Balaguer clausurarà aquesta tarda Firauto, la fira de vehicles d’ocasió de la capital de la Noguera que aquest any s’ha prolongat durant tres dies, des de divendres passat. Un total de vint-i-dos expositors han exhibit en aquest certamen més de dos-cents vehicles, tots revisats. L’oferta, en aquest context, abasta des del Mercat de la Ganga, amb preus de fins a sis mil euros, fins a automòbils de gerència o quilòmetre zero. També inclou complements per a cotxes i autocaravanes.

El conseller d’Interior va presidir la inauguració de la fira.

El conseller d’Interior va presidir la inauguració de la fira.C. SANS

El conseller d’Interior va presidir la inauguració de la fira.

El conseller d’Interior va presidir la inauguració de la fira.C. SANS

El conseller d’Interior va presidir la inauguració de la fira.

El conseller d’Interior va presidir la inauguració de la fira.C. SANS

tracking