SEGRE

CERTÀMENS GASTRONOMIA

Centenars de visitants a la Festa de l'Oli de Cervià i 2.100 litres venuts

Més de 300 persones al dinar popular que va obrir la jornada || El certamen es reprèn després de quedar suspès el 2020 arran de les restriccions per la Covid

Un grup de dones comprant oli durant el matí d’ahir a la cooperativa de Cervià.

Un grup de dones comprant oli durant el matí d’ahir a la cooperativa de Cervià.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 500 persones van acudir ahir a la sisena edició de la Festa de l’Oli Nou de Cervià de les Garrigues, que va tornar a celebrar-se després de quedar suspesa el 2020 per restriccions derivades de la Covid. Va obrir les portes a les 9.30 hores amb un dinar popular amb productes locals en què van participar uns 300 visitants, segons fonts municipals. També hi va haver visites guiades al Molí per veure el procés d’elaboració de l’oli.

Es va fer en grups de 8 persones com a màxim. A més, es va habilitar un espai com a taller de manualitats per a nens i nenes. La jornada va finalitzar al migdia amb una degustació comentada de caves a càrrec de Covides Vinyes i Cellers i un tast d’olis dirigit per Pilar Pardell, membre del Panell de Tast Oficial de Catalunya.

En total, la cooperativa va vendre més de 2.100 litres d’oli amb preus que van oscil·lar entre els 5,70 euros el litre d’oli d’oliva verge extra, els 11,30 de la garrafa de dos litres i els 27 euros de la de cinc litres. A més de les vendes que es van fer in situ, també es poden fer encàrrecs online a la Cooperativa del Camp, una opció cada vegada més utilitzada (més informació a la pàgina 22). Aquest certamen s’organitza des del 2015 per promoure el producte estrella de la població.

En els primers anys es va combinar amb un altre dels cultius de la zona, el safrà, però ara està centrat en l’oli. Al llarg del matí, una desena de parades van vendre productes de proximitat i quilòmetre zero. Diumenge Castelldans i Belianes van celebrar les seues respectives fires (vegeu les claus).

tracking