SEGRE

MUNICIPIS HABITATGE

L'antiga escola de Montferrer acollirà un habitatge de lloguer social

L'ajuntament reformarà també amb aquesta finalitat el col·legi clausurat de Bellestar

El pis de l’antiga escola Els Agols serà a la primera planta.

El pis de l’antiga escola Els Agols serà a la primera planta.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Montferrer i Castellbò reformarà l’antiga escola Els Agols, al nucli de Montferrer, com a habitatge de lloguer social. El col·legi va tancar fa gairebé una dècada, quan el municipi va inaugurar el nou centre educatiu a la zona de la Trobada el 2015 i el va batejar com a escola Rosa Campà. L’habitatge s’habilitarà a la primera planta, que havia acollit part de les aules.

Tindrà tres habitacions, un bany, una sala d’estar i menjador i una cuina. L’alcalde, Albert Marquet, va explicar que han detectat la necessitat d’aquest tipus d’habitatges i hi ha diversos interessats a habitar-lo. La reforma de l’edifici ha sortit ja a concurs amb un pressupost de licitació de 60.934 euros.

L’ajuntament espera adjudicar els treballs “abans que acabi l’any, iniciar les obres a la primavera i poder oferir el nou recurs social en el menor termini de temps possible”. Els treballs s’allargaran sis mesos. A banda de l’adequació de l’habitatge, el projecte contempla també revisar la coberta exterior, millorar el pati a l’entrada de l’edifici i substituir totes les portes, entre aquestes la del recinte exterior.

La planta inferior mantindrà el seu ús actual com a magatzem de l’escola Rosa Campà, que actualment té noranta alumnes.L’ajuntament també reformarà el pis de l’antiga escola de Bellestar, en un estat de conservació molt deficient després d’anys sense ús. Els treballs, que també han sortit a licitació, consistiran en una reforma integral per oferir-lo també en règim de lloguer social. Suposarà una inversió de més de 60.000 euros.

L’ajuntament assumirà les dos actuacions amb el seu romanent de tresoreria. El preu del lloguer social dels dos pisos el fixaran una vegada estiguin llestes les obres per poder treure’ls a concurs públic.

tracking