SEGRE

CELEBRACIONS CERTÀMENS

L'Albi reparteix tres-centes racions de caragols en una fira plena de públic

Més de 300 persones van assistir al dinar de l’Albi.

Més de 300 persones van assistir al dinar de l’Albi.A.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de 340 persones van participar ahir en el dinar organitzat en el marc dels actes de la VI Fira dels Caragols de l’Albi a base de cassola de tros en la qual els caragols van ser el principal ingredient. A més, es van repartir 300 racions de tapes de caragols a la gormanda a càrrec de la Federació de Colles de l’Aplec del Cargol de Lleida. Els carrers i places d’aquesta població de les Garrigues es van omplir de públic malgrat el fred en una jornada assolellada que va animar els visitants.

També es va comptar amb la presència de 110 autocaravanes, segons va explicar l’alcaldessa, Anna Feliu. El conseller d’Economia, Jaume Giró, va recórrer el recinte en el qual es van instal·lar 60 parades, 25 de les quals dedicades a productes de proximitat com formatges o oli. Giró va lloar la tasca d’aquests certàmens per impulsar l’economia de poblacions petites i com a element garantizador del comerç local.

En el seu discurs va esmentar el projecte de llei que permetrà que hi hagi caixers d’entitats financeres a tots els pobles per mantenir-los vius.La Fecoll va cedir una figura artística en forma de caragol en la que va ser la seua segona participació en aquesta fira que es va plantejar com un agermanament, segons va explicar Ferran Perdrix. També hi va haver jornada de portes obertes a l’ermita de Sant Damià i Sant Cosme, al castell, així com cercavila i exposicions.

tracking