SEGRE

BALAGUER ORDENANCES

L'ajuntament obligarà a treure's un carnet per alimentar gats de carrer

L'objectiu és complir normes d'higiene i assegurar una dieta correcta per a l'animal

Un gat de carrer sota un bloc de pisos a Balaguer.

Un gat de carrer sota un bloc de pisos a Balaguer.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Balaguer expedirà carnets específics per donar menjar a les colònies de gats de carrer. El tindran un nombre concret de veïns que són els que s’encarregaran de controlar els animals. Aquestes persones rebran cursos per aprendre tots els requisits en la cura dels gats.

D’aquesta forma, ho faran respectant unes normes d’higiene, utilitzaran dispensadors per fixar quantitats d’aliment, hauran de saber què han de menjar perquè la seua dieta sigui variada i sempre hauran de fer-ho als mateixos llocs. Així ho va assegurar l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, i ho va corroborar l’ajuntament al ple de l’abril. El consistori va aprovar per unanimitat l’ordenança de protecció i tinença de mascotes que preveu el control d’animals a la via pública per eliminar la brutícia que generen alguns veïns, “amb bona intenció”, donant menjar sense cap control als gats.

“No pot ser que als carrers es vegin espaguetis o guisats que, al final, només generen plagues, causen pudors i taquen la via pública”, va dir. La normativa inclou sancions si no la respecten. Vidal va indicar que se censaran les colònies de gats de carrer que també compleixen una funció a l’hora de controlar la proliferació de rates i ratolins en espais públics.

Pel que respecta als gossos, l’ordenança preveu sancions que van des dels 1.500 euros per als propietaris que no recullin els excrements de les mascotes als carrers o parcs fins als 750 en cas que no dilueixin amb aigua l’orina, una mesura que també ha entrat en vigor recentment.

Tant l’Estat com la Generalitat compten amb una normativa general per a la protecció d’animals de carrer però el Govern delega en cada consistori com fer-la complir amb mesures específiques.

tracking