SEGRE

POLÍTIQUES HABITATGE

El Solsonès té 511 habitatges buits

Segons un estudi elaborat pel consell que constata que la meitat d'aquestes cases estan en ruïna i el 80% són masies deshabitades i en zones disseminades de la comarca

Una de les masies deshabitades de la comarca.

Una de les masies deshabitades de la comarca.C. C. SOLSONÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comarca del Solsonès té 511 habitatges buits, la meitat dels quals estan en situació de ruïna. Així es manifesta en l’estudi encarregat pel consell comarcal gràcies a una ajuda de la Diputació, que fa una radiografia de la disponibilitat d’habitatge a la comarca per definir estratègies i polítiques d’habitatge. L’anàlisi no inclou els municipis de Castellar de la Ribera, Molsosa, Navès, Riner i part del Vinyet de Solsona, que no han aportat dades.

Un 80% dels habitatges buits són masies disseminades i la majoria es concentren a Pinell, Odèn i Lladurs. Al contrari, la Coma, Llobera i Olius només tenen al voltant del 5% de cases no habitades. Odèn concentra un 30% del total d’habitatges en ruïna.

Els 511 habitatges buits suposen un 13% del parc d’habitatge principal de la comarca. D’aquestes, quatre es troben actualment en obres de reforma, unes altres 56 estan en venda i només 9 de lloguer. Finalment, 253 habitatges es troben en ruïna i 216 no estan mobilitzats.

El parc vacant d’habitatge està bastant envellit i requereix inversions per poder-lo reactivar. De fet, un 78 per cent dels habitatges desocupats estan en mal estat de conservació. En venda només hi ha un 1,5% del total d’habitatges, la majoria a la Vall de Lord.

Per una altra banda, Sant Llorenç de Morunys té un de cada tres habitatges buits de la comarca. L’estudi adverteix que la falta d’habitatge disponible en règim de lloguer pot incrementar el preu per l’alta demanda i la poca oferta. Sobre això, el conseller comarcal de Drets Socials, Xavier Castellana, va destacar el potencial que ofereix el parc d’habitatges buits per “garantir el dret a l’habitatge”.

tracking