SEGRE

TEATRE HISTÒRIA

Incorporen una nova escena al Retaule de Sant Ermengol de la Seu

En la 48 edició, que se celebrarà del 2 al 10 d'agost al claustre de la Catedral

Presentació de la nova temporada de la representació.

Presentació de la nova temporada de la representació.AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Patronat del Retaule de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell va presentar ahir la 48 edició de la representació medieval que se celebrarà del 2 al 10 d’agost al claustre de la Catedral de Santa Maria d’Urgell. Com a novetat, l’espectacle incorporarà una nova escena sobre la vida del bisbe d’Urgell. El contingut de la nova aportació es revelarà el dia de l’estrena, segons va explicar el director de l’esdeveniment, Xavier Piguillem.

“Es tracta d’un fet concret molt important que va marcar la vida del Sant”, va dir. Va incidir en la rellevància del claustre de la Catedral com a escenari. “És un lloc emblemàtic i, d’alguna manera, és el símbol del Retaule, que està dissenyat per representar-se en aquest entorn.” Per la seua part, Javier Galindo, membre del Patronat des dels seus inicis, va explicar l’evolució de l’espectacle, que només s’havia deixat de fer en dos ocasions durant cinquanta anys.

L’alcalde de la Seu, Joan Barrera, que també actua en aquest espectacle des de fa vuit anys, el va descriure com “un acte de present, passat i molt futur”. Per la seua banda, des del Patronat van recordar que aquest Retaule és “història de la Seu, de la comarca i del bisbat d’Urgell”. Van fer una crida a la participació.

La representació és possible cada estiu gràcies a la implicació d’uns setanta voluntaris. La presidenta del Patronat, Núria Balletbó, també va animar la ciutadania a participar en aquesta celebració.

Les entrades per veure el Retaule de Sant Ermengol ja es poden reservar en línia a través de la pàgina web del Retaule o a l’Oficina de Turisme Seu, ubicada a la planta baixa de l’Espai Ermengol. El preu de les entrades a taquilla serà de 15 euros, 13 en venda anticipada i 12 euros amb el descompte del Carnet Jove o de jubilat.

tracking