SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES

Suport de FiraTàrrega a dos muntatges teatrals lleidatans

Íntims Produccions i Ferran Orobitg, en el programa de ‘Suport a la Creació’ || Amb 12 projectes nacionals i internacionals més

Suport a la creació

Suport a la creació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nous projectes teatrals dels lleidatans Íntims Produccions i Ferran Orobitg formen part dels catorze muntatges seleccionats dins del programa de Suport a la Creació, presentat ahir a Barcelona per FiraTàrrega. La 37a edició de la Fira de Teatre al Carrer, que se celebrarà del 7 al 10 de setembre, estrenarà així aquests catorze projectes, que es gestaran des d’aquest mateix mes i fins a les portes del certamen en diferents residències i laboratoris creatius a la capital de l’Urgell. De fet, una de les companyies del programa, Los Galindos, va començar la seua residència dilluns passat, portant a terme assajos a l’edifici de Cal Trepat (vegeu SEGRE de dimecres passat).

Íntims Produccions, després de l’èxit el 2015 amb Wasted, es tiren ara a la piscina escènica amb Pool (no water), un text visceral i impactant sobre la fragilitat de l’amistat, l’enveja, l’èxit i el significat de l’art en la vida dels creadors.

Per la seua part, el lleidatà Ferran Orobitg presentarà Límits, un solo de teatre físic multidisciplinari on conflueixen el circ, la manipulació d’objectes, el moviment, el teatre, la música i el clown.

Entre altres de seleccionats, figuren quatre projectes relacionats amb el màster de Creació en Arts de Carrer de FiraTàrrega, com és el cas d’Harinera (Te ganarás el pan con el sudor de tu frente), de la xilena Andrea Paz, o The meeting point, de Patricia Habchy.

També val la pena destacar la coproducció de la Fira i el Festival de Teatre Clàssic d’Almagro aXamar, de mvmproduccions; el muntatge de dansa Lúcidos, dels xilens La Licuadora; la proposta participativa Diez de cada diez, amb deu actrius i deu artistes, de la uruguaiana Valeria Píriz, o Conseqüències, de la companyia Moveo.

tracking