SEGRE

El Govern distingeix amb la Creu de Sant Jordi Rosa Fabregat i la Fundació Espai Guinovart

És un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya

Rosa Fabregat

El Govern distingeix amb la Creu de Sant Jordi Rosa Fabregat i la Fundació Espai GuinovartJaume Barrull

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 29 personalitats i 23 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. Entre ells, la poeta lleidatana Rosa Fabregat i la Fundació Espai Guinovart d'Agramunt, a més de l'activista cultural Maria Pilar Busquet e Medan.

Rosa Fabregat i Armengol "Farmacèutica i escriptora nascuda a Cervera. Pel conjunt de la seva trajectòria intel·lectual. És autora d’una obra literària singular, desplegada en diversos gèneres i caracteritzada per la contemplació de la naturalesa i per la sensibilitat social, reivindicant el paper de la dona i defensant els més desafavorits. Com a narradora ha explorat distintes tècniques expressives i com a poeta ha destacat per la perfecció formal del llenguatge."

Fundació Privada Espai Guinovart "Per l’impuls donat a la difusió i estudi de l’obra de Josep Guinovart. És un centre d'art a Agramunt marcat per la voluntat del pintor de constituir un espai per a la creació i la promoció de l'art contemporani i per a exposar permanentment la seva obra. Una obra que gira entorn a Agramunt, el seu territori, el seu paisatge i la seva gent."

Maria Pilar Busquet e Medan Activista cultural i política. Pel seu paper en la recuperació de les institucions araneses i dels símbols d’identitat d’era Val i per la seva defensa dels vincles històrics i culturals amb Catalunya. Com a diputada al Parlament català fou ponent de la llei del règim especial d’Aran. Posteriorment esdevingué Síndica del Conselh Generau d’Aran, essent la primera dona que ocupava aquest càrrec des de la seva institució, a principis del segle XIV. Treballà per la normalització de l’ús de l’occità aranès, llengua que va cultivar com a escriptora

tracking