SEGRE

CINE FESTIVALS

Films sobre el Brasil, l'Iran o Ucraïna, primers premiats a Canes

A la secció ‘Una certa mirada’, amb pel·lícules més alternatives

Els membres del jurat de la secció ‘Una certa mirada’, amb Benicio del Toro com a president.

Els membres del jurat de la secció ‘Una certa mirada’, amb Benicio del Toro com a president.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pel·lícula Chuva é cantoria na aldeia dos mortos, de la brasilera Renée Nader Messora i el portuguès João Salaviza, va guanyar ahir el premi especial del jurat de la secció Una certa mirada del Festival de Canes. Els dos realitzadors expliquen la història d’un jove indígena que viu en una regió tropical al nord del Brasil i vol fugir d’allà per provar d’apaivagar els malsons que té des de la mort del seu pare.

Una certa mirada és el segon apartat en importància de Canes, darrere de la competició oficial. El seu gran premi va ser per a Gräns, de l’iranià Ali Abbasi, en què una duanera de reconeguda reputació dubta per primera vegada de les seues capacitats quan se li presenta un sospitós per qui acabarà sentint-se atreta.

El guardó a la millor direcció el va rebre l’ucraïnès Serguei Loznitsa per Donbass, que reflecteix la impredictibilitat del conflicte que des del 2014 enfronta l’Exèrcit ucraïnès i milícies separatistes prorusses en aquesta regió homònima. Victor Polster va veure recompensada la seua actuació a Girl, de Lukas Dhont, en el qual encarna un transsexual que lluita per convertir-se en ballarina, mentre que el premi al millor guió va distingir a Sofia, de la marroquina Meryem Benm’Barek. El jurat presidit per l’actor porto-riqueny Benicio del Toro, va seleccionar per a aquesta secció divuit films entre els més de 2.000 proposats. Avui està prevista la clausura del certamen, dia en què es coneixerà el palmarès de la secció oficial.

tracking