SEGRE

ART ACTIVITATS

Un 'museu' sobre les cendres

Cendrart, una acció a Maials per dinamitzar la zona afectada per l’incendi del juny || Proposta amb uns trenta artistes que va rebre uns 400 visitants

Una trentena d’artistes van començar ahir a crear a l’àrea afectada per l’incendi a prop de Maials.

Una trentena d’artistes van començar ahir a crear a l’àrea afectada per l’incendi a prop de Maials.EUNICE GARCÍA

Creat:

Actualitzat:

Més de quatre-centes persones van visitar ahir un autèntic museu a l’aire lliure a Maials, en la primera jornada de Cendrart, una singular proposta artística per dinamitzar la zona afectada pel gran incendi de més de cinc mil hectàrees del mes de juny passat a la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues.

Prop d’una trentena d’artistes d’arreu de Catalunya van començar les respectives intervencions pictòriques o escultòriques en una zona cremada de bosc a prop de Maials, que forma part de les cinc-centes hectàrees que es van veure afectades per l’incendi en aquest municipi del Segrià.

Els impulsors d’aquesta activitat de land art, l’Ateneu Maiolenc Capitonya, es van mostrar summament satisfets per la col·laboració d’aquests artistes –entre ells, Lily Brik, Jordi Jové, Marta Pruna, Joan Tanet Pujol, Dolors Simó o la britànica Sarah Misselbrook–, així com per la resposta del públic, que esperen que avui es repeteixi. En aquest sentit, van explicar a SEGRE que avui disposaran també d’un servei de microbús, que oferirà dos viatges al matí i dos més a la tarda, fins a l’àrea on es desenvolupa aquesta acció artística per facilitar les visites sobretot a la gent gran.

S’ha de recordar que per arribar a aquesta zona cal seguir la carretera C-12 fins al quilòmetre 102, on s’agafa una desviació cap a la carretera vella de Flix, malgrat que els organitzadors han senyalitzat la ruta amb cartells perquè ningú es perdi.

Entre altres autoritats, ahir van visitar les accions artístiques el vicepresident de la Diputació Ferran Accensi i Òscar Acero, alcalde d’un altre municipi afectat per aquest gran incendi, Bovera.

Una trentena d’artistes van començar ahir a crear a l’àrea afectada per l’incendi a prop de Maials.

Una trentena d’artistes van començar ahir a crear a l’àrea afectada per l’incendi a prop de Maials.EUNICE GARCÍA

tracking