SEGRE

ESNOTICIA

Discoteques improvisades en balcons de Lleida

DJ aficionats per animar el veïnat amb música uns minuts cada dia

537530_1.jpg

537530_1.jpgARES JENÉ

Creat:

Actualitzat:

L’angoixa i l’avorriment poden fer efecte en aquests dies de confinament casolà. Per combatre’ls, la música sempre és una bona eina. Així ho van pensar uns quants veïns de Lleida que, aprofitant que molta gent surt des de la setmana passada cada dia al balcó a les 20.00 h per aplaudir els professionals sanitaris, han tret equips musicals a balcons i terrasses per exercir de DJ improvisats i animar durant uns minuts el veïnat. I el que al principi va ser una iniciativa sense grans pretensions, s’està convertint en tot un èxit de convocatòria, amb balcons convertits en petites sales de festes en les quals no falten ni llums ni flaixos de colors ni fins i tot el fum discotequer.

Mamen Serrano, una veïna del complex Terrasses del Campus, a Cappont, s’ha convertit no només en DJ sinó també en animadora. “A casa sempre ens ha agradat cantar i vam decidir treure el micro i els altaveus al balcó per passar-nos-ho bé”, va explicar a SEGRE. El resultat després d’una setmana és un grup de WhatsApp de més de 80 veïns, expectant cada tarda amb la sessió de quatre o cinc cançons. Ara ha decidit fer sessions temàtiques: cançons infantils (ahir dilluns), música dels 80 (avui), electrònica (demà), espanyola (dijous)...

Ares Jené, que viu a l’avinguda Onze de Setembre, també ha tret al balcó micro i equip musical amb altaveus per difondre tres cançons cada dia, “molt animades i perquè els veïns ballin”. Fins i tot han comprat per correu una màquina discotequera de llums i fum per ambientar al màxim la festa casolana. “Al costat de l’edifici hi ha un pipicà, i cada dia s’omple de gent passejant al gos que esperen la sessió musical”, va comentar. I en un altre punt de Lleida, Xavi Piñol, veí de Ciutat Jardí, també es dedica cada dia a animar la vetllada amb música, “per poder anar-nos-en a sopar amb una mica d’optimisme”.

D’altra banda, l’ajuntament de Castellserà ha posat en marxa una iniciativa en la qual els veïns poden escollir cada dia entre dos cançons i la que obté més vots sona pels altaveus d’aquesta localitat de l’Urgell a les 20.00 h, informa SEGRE Tàrrega.

Així mateix, un expert en propietat intel·lectual de la Universitat CEU San Pablo de Madrid va assenyalar ahir que corejar cançons des de la finestra o el balcó podria vulnerar els drets de propietat intel·lectual dels autors dels temes.

537530_3.jpg

537530_3.jpgARES JENÉ

537530_2.jpg

537530_2.jpgARES JENÉ

537530_4.jpg

537530_4.jpgARES JENÉ

tracking