SEGRE

PUBLICACIONS NOVETAT

La pallaresa Laura Gordó novel·la la història d'una pastora de la vall d'Àssua

La vida d’una jove en un món d’homes

La pastora Anna Plana i l’autora de la novel·la, Laura Gordó.

La pastora Anna Plana i l’autora de la novel·la, Laura Gordó.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La noia de les ovelles pigallades és la primera novel·la de la periodista i escriptora de la Pobla de Segur Laura Gordó, que acaba de publicar Cossetània. Es tracta d’una història ambientada en la vida de superació i evolució personal d’Anna Plana, una jove de Navata, a l’Alt Empordà, que el 2010, després d’uns anys a Menorca, va arribar a l’Escola de Pastors de Rialp, al Pallars Sobirà, i va acabar tirant endavant el seu projecte personal: viure d’una explotació ramadera d’ovelles a Llessui, a la vall d’Àssua.

Com va publicar SEGRE el 8 de març passat en un reportatge a la revista dominical Lectura, Anna Plana ja és coneguda a la comarca com “la pastoreta”, un ofici tan tradicional com reservat històricament als homes.

L’autora de la novel·la explica que la història de l’Anna és “admirable”, ja que “ha sabut superar tots els obstacles en un món d’homes” i ha demostrat que “una dona també pot estar perfectament al capdavant d’una explotació ramadera”. Al llibre, el pallarès té un paper protagonista ja que, segons Gordó, “no es podria entendre de cap altra manera que no fos reflectint la manera de parlar de la zona”.

La periodista Laura Gordó debuta al terreny literari amb ‘La noia de les ovelles pigallades’

L’escriptora de la Pobla de Segur espera que amb aquest llibre “la història d’Anna Plana sigui un referent per a molta gent jove que vol dedicar-se a aquest ofici, vingui de casa de pagès o no”. En aquest sentit, Anna Plana, que es va fer popular protagonitzant un anunci televisiu d’aigua de la marca Veri el 2016 i el 2017, compta en l’actualitat amb un ramat de més de cinc-centes ovelles.

La novel·la descriu els obstacles a què ha fet front en un món d’homes, demostrant que, si es té un somni, lluitant i treballant pot complir-se.

tracking