SEGRE

CINE PROJECTE

Carla Simón ajorna al juny del 2021 el rodatge d''Alcarràs'

Per la interrupció dels assajos i les mesures de seguretat per la pandèmia || Càsting a Lleida amb més de 4.000 candidats

Rodatge del ‘teaser’ promocional de la pel·lícula l’estiu passat.

Rodatge del ‘teaser’ promocional de la pel·lícula l’estiu passat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cineasta Carla Simón va anunciar ahir l’ajornament fins al juny del 2021 del rodatge de la seua nova pel·lícula, Alcarràs, pels efectes de la pandèmia del coronavirus. La cinta s’havia de filmar aquest estiu en diverses localitzacions del Segrià, entre les quals Alcarràs, municipi al qual la directora barcelonina està vinculada per part materna. Al final, la interrupció dels assajos amb l’elenc protagonista no professional que haurien d’haver començat fa tres mesos, i a més les mesures de seguretat imposades en els rodatges en els propers mesos, han aconsellat deixar el projecte fins a l’estiu que ve.

“Rodar enguany seria anar en contra de la realitat que estem vivint”, va dir la directora d’Estiu 1993, premiada fa tres anys amb cinc Gaudís i un Goya. I és que Alcarràs serà una pel·lícula marcadament “estacional”, que s’ha de rodar durant els mesos d’estiu ja que està ambientada durant la campanya de recollida del préssec per part d’una família de tres generacions en aquest municipi del Segrià.

“Rodar aquest estiu seria anar en contra de la realitat que avui vivim”, diu la directora

El càsting de protagonistes ja s’havia fet quan es va decretar l’estat d’alarma, mentre que per als figurants, l’agència de la lleidatana Carla Bisart ja comptava amb més de 4.000 aspirants, des de nens de 5 anys a majors de 80, després de les proves dutes a terme des del febrer del 2019 en desenes de localitats del Segrià, les Garrigues, el Pla d’Urgell i la Noguera.

Simón va lamentar l’ajornament perquè quan va esclatar aquesta crisi “la pel·lícula estava en aquell meravellós moment en què es concreta dia rere dia, a punt de tancar les localitzacions, i amb les idees fluint entre els membres de l’equip”.

Es tracta d’un film “coral”, amb tres generacions convivint, inclosos nens i avis, la qual cosa afegeix dificultats en l’actual context. “Volem rodar la pel·lícula que escrivim, la que imaginem, sense renúncies, preservant-ne l’esperit i l’essència”. Simón es va mostrar convençuda que ajornant aquest rodatge, Alcarràs “serà una millor pel·lícula”, o almenys “la pel·lícula que vull”.

tracking