SEGRE

MÚSICA CONCERT

Xavier Baró busca l'essència al disc 'La veu de la muntanya'

Estrena avui al Cafè del Teatre l'àlbum que tenia previst publicar al març

El cantautor d’Almacelles Xavier Baró presentarà avui a Lleida els temes de ‘La veu de la muntanya’.

El cantautor d’Almacelles Xavier Baró presentarà avui a Lleida els temes de ‘La veu de la muntanya’.JUAN MIGUEL MORALES

Creat:

Actualitzat:

Xavier Baró, la veu més veterana de la cançó d’autor a Ponent, va entrar a l’estudi d’enregistrament a començaments d’any amb dotze noves cançons sota el braç. El nou àlbum, La veu de la muntanya, havia de sortir al mercat al març. Amb la pandèmia pel mig i sis mesos després, Baró estrenarà per fi avui al Cafè del Teatre de Lleida (22.30, 12 €/10 €) el seu treball discogràfic número dotze de la seua trajectòria en solitari, cuinat amb la inestimable col·laboració de l’acordionista i multinstrumentista Héctor Beberide. El cantant va explicar a SEGRE que “a les meues cançons sempre he buscat l’essència” i, en aquest cas, “la veu de la muntanya és la veritat, he mirat cap a dintre i he escrit el que veia, amb idees i reflexions que contrasten amb el caos de les ciutats d’avui dia”. Són temes escrits abans de la pandèmia però “sembla que anuncien tot el que ens està passant: vivim en un món molt ràpid i ara ens hem trobat que és molt fràgil, que té molt poca base espiritual per sostenir un canvi i les mentides que ens volen fer empassar”, va comentar l’artista, molt desil·lusionat davant de l’aturada cultural que està patint el sector. “La raó de ser d’un disc és comunicar-se amb la gent en viu; el desastre que estem vivint posa en evidència la relació que té la societat amb la música i demostra l’absoluta falta de sensibilitat dels polítics amb la cultura: només saben prohibir en lloc de buscar solucions”, va criticar.

Almenys, comença a veure la llum al final del túnel. El pròxim dia 18 presentarà el disc a Almacelles i el novembre a Barcelona.

Últimes dos cites del ‘Fase Cultura’ El cabaret i la dansa circ protagonitzaran avui i demà a la plaça Esteve Cuito (Escorxador) les dos últimes cites del programa d’estiu Fase Cultura de Lleida. Avui a les 22.00 hores, Glòria Ribera, que treballa en la recuperació del cuplet, amb actuacions al Teatre Arnau, el Cercle del Liceu i el Molino, protagonitzarà el xou Versiones parciales y erróneas de mi vida y mi gloria. I demà a les 21.00 hores, la lleidatana Júlia Farrero presentarà Teia, un muntatge de dansa i trapezi circense amb les falles del Pirineu com a font d’inspiració.

tracking