SEGRE

CINE CERTAMEN

Arranquen les projeccions del nou festival Visual Art

A Screenbox Lleida i online, sense acte inaugural || El premi d'honor Jaume Balagueró agraeix per vídeo el reconeixement

Les sales Screenbox Lleida van reobrir divendres passat.

Les sales Screenbox Lleida van reobrir divendres passat.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pocs podien imaginar a començaments d’any que, per culpa de la pandèmia del coronavirus, el nou Visual Art Festival Internacional de Cine de Lleida arrancaria gairebé d’amagat. Ni estrelles, ni catifa roja, ni acte inaugural amb autoritats. Només projeccions de pel·lícules. Una cosa que, en definitiva, és l’essència de qualsevol festival de cine. Així començarà avui aquest nou certamen, aposta audiovisual de la Paeria, que engloba com una de les seccions el Som Cinema de cine en català, després de caure de la programació, probablement de forma definitiva, la Mostra de Cinema Llatinoamericà. El nou festival continuarà afectat per les restriccions al sector cultural. Si ja va haver d’ajornar-se fa unes setmanes pel tancament cultural, ara tampoc es preveu que el públic pugui gaudir de les projeccions a les sales JCA Alpicat, que estaven previstes la setmana que ve, perquè el complex cinematogràfic seguirà amb les portes tancades després de l’anunci ahir mateix que es mantindrà el confinament municipal dos setmanes més. Per això, el Visual Art comptarà només amb les projeccions presencials fins al dia 13 de desembre a les sales Screenbox Lleida de gairebé mig centenar de llargmetratges i 109 curts.

El públic també podrà visionar de forma online (a través de la plataforma virtual de Screenbox) vint-i-dos pel·lícules i 110 curtmetratges.

El festival projectarà vora 50 pel·lícules i un centenar de curts fins al dia 13 a les sales Screenbox Lleida

Tampoc podran gaudir de l’aplaudiment en directe del públic el guardonat amb el premi d’honor del festival, el cineasta lleidatà Jaume Balagueró, així com el distingit amb el premi a la trajectòria professional, el director de fotografia barceloní Juan Mariné. Tots dos han gravat vídeos d’agraïment per a aquests reconeixements. D’altra banda, el jurat també anunciarà el palmarès del festival a través d’un comunicat.

tracking