SEGRE

Els projectes municipals 'Max a escena' i 'Max in Love' tornen un any més al Teatre de l'Escorxador

Promoguts per la Regidoria de Salut tenen com a objectiu la prevenció de conductes de risc a través del teatre

Els projectes municipals Max a escena i Max in Love tornen un any més al Teatre de l'Escorxador

Els projectes municipals Max a escena i Max in Love tornen un any més al Teatre de l'Escorxador

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Lleida impulsa un any més els projectes 'Max a escena' i 'Max in love', que tenen com a objectiu la promoció de la salut i la prevenció de conductes de risc a través del teatre.

El Teatre Municipal de l’Escorxador ha acollit aquest mes de novembre l’estrena dels dos espectacles, que donen el tret de sortida a aquests dos projectes adreçats a joves de 15 a 18 anys els quals, després de visionar les obres de teatre, reflexionen amb els seus educadors sobre les temàtiques tractades, amb el suport d’una guia didàctica i de l’assessorament i formació de les tècniques municipals. Ambdós espectacles teatrals estan dirigits per professionals de l’Aula Municipal de Teatre i interpretats per joves també de l’Aula.

En primer lloc, 'Max a escena' planteja sense dramatisme situacions típiques de la vida dels adolescents, amb l’objectiu de motivar la reflexió sobre temes tan cabdals per ells com els riscos que suposa el consum de drogues, la presa de decisions per davant de les pressions del grup, etc. Tot plegat, apropant-s’hi de la forma que els joves tenen de viure aquests temes. Aquest serà el 24è curs escolar que, de manera ininterrompuda, la Paeria ofereix als centres educatius la possibilitat a participar d’aquest projecte que compta amb la participació del 90% dels centres de secundària de la ciutat de Lleida.

En segon lloc, 'Max in love' l’hi dona continuïtat abordant aspectes emocionals de l’adolescència lligats a les relacions, l’afectivitat, la sexualitat o els rols de gènere per promoure unes relacions afectives lliures, sense violència i sense risc. Enfocant el tema des d’una perspectiva bio-psico-social i educativa.

El projecte ha rebut diversos reconeixements locals, estatals i europeus i ha set replicat en altres ciutats com per exemple Tarragona. Al mes de març està previst una representació oberta a tota la ciutadania per tal que vegin el mateix espectacle que han vist els seus fills i filles i esdevingui l’oportunitat per encetar un diàleg a casa sobre els temes que apareixen dalt de l’escenari. 

tracking