SEGRE

L'experiència inoblidable dels protagonistes de la pel·lícula 'Alcarràs'

Cinc dels protagonistes lleidatans de la pel·lícula 'Alcarràs'

Cinc dels protagonistes lleidatans de la pel·lícula 'Alcarràs'JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els protagonistes d’Alcarràs interpreten a la pel·lícula la família Solé. Tanmateix, cap no es coneixia entre ells fins que l’impressionant càsting a què es van presentar més de 9.000 persones els va reunir l’any passat al film de Carla Simón. Aquesta experiència inoblidable els ha marcat per a tota la vida i tots asseguren que han format la seua “segona” família. Dimecres passat, nouvinguts de la Berlinale, ni tan sols s’esperaven la rebuda a Lo Casino d’Alcarràs, on van seguir en directe al costat de desenes de veïns i autoritats la gala de lliurament de premis. Quan es va escoltar el nom d’Alcarràs van saltar de les butaques i van esclatar de joia com si fos la final de la Champions, en aquest cas de cine.

Entre els més exultants, Jordi Pujol, el Batarri de Soses, el pare de la família Solé: “En el rodatge, tots vam intentar donar el màxim del que vam poder.” Per això, va assaborir com ningú la celebració: “És bestial aquesta alegria, aquí tots junts amb la nostra gent!”, va afegir. L’Os d’Or del festival va ser el resultat del treball a les ordres de Carla Simón. Tots la van recordar agraint la seua paciència amb ells. Anna Otin, d’Almacelles, la mare de la família protagonista, ho va expressar clarament: “No som actors..., bé, ara sí!”

Antònia Castells, la més veterana, veïna d’Alcarràs de 87 anys i intèrpret de la tieta Pepita, va recordar que “la Carla em va ajudar molt cada dia”. Per la seua part, una de les joves, Xènia Roset, de Torregrossa, va concloure: “He après a tenir dos famílies.”

tracking