SEGRE

FISCALITAT LLISTA DE MOROSOS

Poc més de 4.500 contribuents deuen al fisc uns 15.400 milions

Més de 1.700 empreses en concurs acumulen 6.600 milions de deute || Al llistat es troben les extintes Unió Esportiva Lleida i Lleida Basquet

Imatge d’arxiu d’una de les seus de l’Agència Tributària.

Imatge d’arxiu d’una de les seus de l’Agència Tributària.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de morosos que deuen al fisc més d’un milió d’euros va disminuir el 2016 en 219 persones, fins a 4.549 contribuents que deuen 15.400 milions d’euros, xifra que no ha baixat substancialment des que l’Agència Tributària (AEAT) va publicar per primera vegada aquest llistat el 2015. El 43% del deute, 6.600 milions d’euros, correspon a una mica més de 1.700 empreses que estan en procés concursal, la qual cosa minva les possibilitats de cobrament efectiu mentre duri el procés. Els deutes més grans continuen sent d’immobiliàries que van fer fallida durant la crisi.

Repeteixen als primers llocs els gegants immobiliaris caiguts durant la crisi, Reyal Urbis i Nozar, encara que han disminuït lleugerament els imports a 363,2 i 198 milions, respectivament. Al davant de Nozar hi ha Oceanus Maritime, amb 227,7 milions.

Reyal Urbis encapçala una llista de morosos amb més de 363 milions d’euros i Nozar n’acumula 198

Del sector de la construcció també repeteixen Grupo Prasa (98,7 milions), Aifos (98,6 milions), Martinsa Fadesa (65,2 milions) i les promotores Arenal 2001 (66,4 milions) i Arenal 2000 (49,1 milions), propietat de l’empresari cordovès Rafael Gómez, més conegut com a Sandokán, relacionat amb l’operació Malaia.

Del món del futbol es mantenen l’exjugador argentí del Barcelona Gabi Milito (1,8 milions) o l’expresident del Reial Madrid Lorenzo Sanz (1,3 milions), a més d’equips de futbol com el Recreativo de Huelva (12,5 milions) o el Reial Múrcia (10,8 milions). Als llistats apareixen les extintes Unió Esportiva Lleida (11,39 milions) i Lleida Basquet (1,04 milions), a banda de la concursada Ferralles de Lleida (22,11 milions).

Hi ha també diferents societats vinculades al grup Nueva Rumasa i la família Ruiz Mateos (29,7 milions) i empreses de l’exvicepresident de la patronal CEOE, el polèmic Arturo Fernández (14,2 milions d’euros).

Per la seua banda, l’empresari Agapito García Sánchez torna a aparèixer en aquesta llista com la persona física amb més deute (17,03 milions d’euros).

Mario Conde segueix a la llista, entra Matamoros i surt PedrosaLes empreses Unipost, Caramelo, Unipapel i Reig Martí, el Club Esportiu Castelló i el representant i col·laborador televisiu Kiko Matamoros (poc més d’un milió d’euros) o l’actriu Patricia Conde (1,23 milions) són algunes de les novetats d’aquesta última llista de morosos amb el fisc de la qual han sortit el futbolista brasiler Dani Alves, el pilot de motociclisme Dani Pedrosa, els clubs de bàsquet Estudiantes i Joventut de Badalona, Canal Nou i Sniace. La sortida de la llista pot ser a causa tant de la cancel·lació total o parcial dels deutes, com de l’obtenció d’un ajornament. L’expresident de Banesto Mario Conde (9,9 milions) i l’advocat José Emilio Rodríguez Menéndez (3,6 milions) es mantenen a la llista.

tracking