SEGRE

EMPRESES

Indra va guanyar el 49% menys fins el març pel resultat operatiu i les despeses financeres

Indra va guanyar el 49% menys fins el març pel resultat operatiu i les despeses financeres

Indra va guanyar el 49% menys fins el març pel resultat operatiu i les despeses financeresEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Indra va obtenir un benefici net d’11 milions d’euros en el primer trimestre de 2018, un 48,8 % menys que en el mateix període de l’any anterior, pel menor resultat operatiu i les despeses financeres més grans, ha informat avui la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Els ingressos van despuntar un 11,8 % (15,3 % en moneda local), fins els 714 milions d’euros, i es van veure impulsats per l’aportació de Tecnocom, el negoci d’Eleccions, el de Defensa i Seguretat, i el de Trànsit Aeri.

La contractació va créixer un 22,1 % (un 25,9 % en moneda local) i va ascendir a 1.040 milions d’euros, gràcies als creixements en el negoci de Transport i Defensa, i en el de Tecnologies de la Informació.

El resultat brut d’explotació (ebitda) va augmentar un 0,6 %, fins els 48 milions d’euros, i el marge ebitda va assolir un 6,7 % davant el 7,5 % dels primers tres mesos de l’any anterior.

El resultat net d’explotació (ebit) va ser de 26 milions d’euros davant els 33 milions del primer trimestre de 2017, un 22,2 % menys, amb un marge del 3,6 % davant del 5,2 % que va registrar en els primers tres mesos de l’any passat.

Excloent els costos de reestructuració de Tecnocom, el marge ebitda va ser en el primer trimestre de 2018 del 7,6 % davant el 7,5 % del mateix període de l’any anterior i el marge ebit del 4,5 % davant del 5,2 % dels primers tres mesos de 2017.

Segons ha explicat Indra, els resultats del primer trimestre de 2018 es van veure afectats per variables externes, com l’evolució dels tipus de canvis, que va tenir un impacte negatiu de 23 milions d’euros en les vendes del període; la implantació de la norma comptable NIIF 15 i la circumstància que la Setmana Santa caigués al març, la qual cosa va tenir un impacte negatiu de 16 milions en ingressos i de 14 milions en ebit.

La generació de caixa en el trimestre va ser negativa en 6 milions d’euros, davant els 5 milions també negatius del primer trimestre de 2017.

Segons ha indicat la companyia, el comportament d’aquest indicador va ser bo tenint en compte la forta generació de caixa que es va assolir en el quart trimestre de l’any passat per l’anticipació de cobraments, entre altres qüestions.

El deute net d’Indra va augmentar un 13,1 % respecte al primer trimestre de 2017 i va assolir els 602 milions d’euros, i va ser també superior als 588 milions d’euros amb què va tancar l’any passat.

El nivell d’alçament es va situar en 2,3 vegades l’ebitda dels últims dotze mesos i seria d’1,3 vegades si s’exclogués la sortida de caixa pels pagaments de les adquisicions efectuades el 2017.

tracking