SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Les ETT suposen el 14% de contractes laborals a Lleida

Han superat els 13.200 en el primer semestre de l’any || La majoria estan lligats a una obra o un servei concret

Un treballador de l’hostaleria prepara la terrassa d’un bar.

Un treballador de l’hostaleria prepara la terrassa d’un bar.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses de treball temporal (ETT) representen 14 de cada 100 contractes laborals que es firmen a les comarques de Lleida. El ministeri de Treball té comptabilitzats a la província 13.246 contractes, sobre un volum total de 91.660 de firmats per les empreses entre els mesos de gener i juny. Els sindicats acostumen a criticar l’activitat d’aquestes empreses al considerar que representen un tipus de contractació precària, de baixa qualitat.

Les ETT, per la seua banda, destaquen que un percentatge significatiu de treballadors sol acabar formant part de la plantilla de la companyia en cas de satisfacció de l’empresa i la conversió en estable del que inicialment podia ser la cobertura d’una punta de producció o d’una baixa laboral. El gruix de contractes subscrits a través de les ETT a la província correspon a la fórmula d’obra o servei, és a dir, que l’empleat continuarà a l’empresa fins que es finalitzi una feina concreta, com pot ser la construcció d’un edifici, per posar-ne un exemple.

Les dones obtenen millors resultats acadèmics però llocs de treball més mal pagats

Estem parlant de 10.676 contractes al semestre. La segona raó més habitual per als contractes de les ETT són els lligats a les anomenades “circumstàncies de la producció”, com pot ser completar una comanda concreta en una fàbrica per a un client que puntualment no pot aconseguir la plantilla habitual. En aquesta tipologia s’han firmat 2.445 contractes en el semestre.

Completen l’activitat del sector uns altres 125 contractes d’interinitat, formació i aprenentatge o pràctiques. Al conjunt de Catalunya, les empreses de treball temporal han representat 379.963 contractes, sobre un global a l’Estat de 2.091.061.

En un altre ordre de coses, les dones accedeixen a la universitat més ben preparades, obtenen més bons resultats i acaben els estudis en menys temps que els homes, encara que aquest rendiment no és reconegut pel mercat laboral, ja que aconsegueixen llocs de treball menys estables i un 9,5 per cent més mal remunerats.

Encara que parteixen de la mateixa formació, només el 46 per cent de les dones universitàries té contracte indefinit al cap de quatre anys de graduar-se, davant el 60 per cent dels homes, segons assenyala un estudi de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) i Fundació BBVA.

tracking