SEGRE

CONJUNTURA PREVISIONS

Calviño avisa d'una tardor inestable per incerteses

De caràcter internacional, començant pel Brexit || Defensa la fase de creixement moderat de l’economia espanyola

La ministra Calviño, durant la intervenció al fòrum de Cadis.

La ministra Calviño, durant la intervenció al fòrum de Cadis.MINISTERIO DE ECONOMÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Economia en funcions, Nadia Calviño, va defensar ahir la fase expansiva i de creixement moderat de l’economia espanyola, encara que va advertir d’una “tardor inestable” per la imminència de conjuntures internacionals, entre les quals va destacar el Brexit. Durant la intervenció a la clausura de la Tax Global Meeting, organitzada per la Confederació d’Empresaris de Cadis i el grup de La 11Mil, amb experts en fiscalitat, Calviño va assegurar que l’economia espanyola fa cinc anys que registra un creixement econòmic. “Això és important perquè no he deixat de sentir anuncis amenaçadors, previsions catastrofistes i resultats desastrosos, però el cert és que Espanya està en una fase de creixement i tots els experts preveuen que creixem per sobre de la mitjana de la Unió Europea i aquesta previsió es manté per al 2020”, va afirmar la ministra.

No obstant, la ministra en funcions va avisar que “la complaença no està indicada”, perquè s’acosta una “tardor molt incerta” a causa d’un “escenari internacional molt inestable, del qual Espanya no pot aïllar-se”. Espanya no podrà evitar les “pertorbacions” que portarà el Brexit, la tensió comercial entre els EUA i la Xina, focus de tensió a l’Orient Mitjà o la situació d’economies emergents com l’Argentina i Turquia, entre d’altres, va afirmar.

La ministra d’Economia avisa de les conseqüències de la guerra comercial entre els EUA i la Xina

“L’economia europea està oberta a l’exterior i està sotmesa a aquesta tensió”, va afirmar Calviño que, amb tot, creu que Espanya “se n’està sortint” millor que altres països, d’aquesta situació. Com a exemples de la bona marxa d’Espanya va situar el ritme de la creació de treball per sobre del producte interior brut, l’absència de “bombolles insostenibles”, la disciplina fiscal, la reducció del dèficit o el bon comportament del sector turístic.

En aquesta línia, Calviño va defensar que el progrés s’està basant en els eixos de la disciplina pressupostària, la cohesió social i les reformes estructurals i va desitjar “un govern estable per a quatre anys” per continuar en aquest camí.

tracking